Gelin Tatlısı nasıl yapılır? | Gelinim mutfakta gelin tatlısı tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Gelin Tatlısı' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Gelin Tatlısı ise merak konusu oldu. Gelin Tatlısı Malzemeleri neler? Gelin Tatlısı tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Gelin Tatlısı'  yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Gelin Tatlısı  ise merak konusu oldu. Gelin Tatlısı Malzemeleri neler? Gelin Tatlısı tarifi...

Gelin Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin;

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Muhallebisi İçin;

1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 kutu krema

Keki ıslatmak için

2-2. 5 su bardağı soğuk süt
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker

Gelin Tatlısı nasıl yapılır?

*Kek malzemelerini çırpıp yağlanmış büyük kare borcama dökün ve 180 derecede pişirin.
*Kek pişerken krema hariç tüm malzemeleri tencereye koyup muhallebi kıvamında pişirin.
*Ocağı kapatıp 5 dk bekleyin ve kremayı ekleyip soğuyana kadar çırpın.
*Kek fırından çıkıp soğurken 2-2. 5 bardak soğuk süt içinde şekeri eriyinceye kadar karıştırın.
*Soğuyan keki bununla ıslatın.
*Ardından muhallebiyi üzerine döküp bol hindistan ceviziyle süsleyin.
*Tatlıyı 1 gece buzdolabında dinlendirin.

Yemek Tarifleri Haberleri