Kanal D'nin sevilen gündüz kuşağı programı olan Gelinim Mutfakta da hafta boyunca yarışan 4 gelin yaptıkları yemeklerle birinci olmaya çalışıyor. Gelinlerin bugünkü yemeği ise Etli Enginar oldu. İşte Etli Enginar yemeğinin malzemeleri ve yapılış tarifi.
GELİNİM MUTFAKTA ETLİ ENGİNAR MALZEMELERİ
- 6 Adet taze ayıklanmış enginar
- 300 gr kuzu kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Taze çekilmiş karabiber
- Tuz
GELİNİM MUTFAKTA ETLİ ENGİNAR NASIL YAPILIR?
-Enginarlar ayıklanır 2-4 adet sıktığımız bol limonlu suya çanaklar ters gelecek şekilde suya konur.
-Enginarlarınız çok taze ise yaprak iç beyazları elinizle kırarak saplarını da dış kabuklarını temizleyerek suya ekleyiniz.
-Kuşbaşı etimiz ½ çay bardağı zeytinyağı ve 2 çay bardağı sıcak su ile çelik tencerenize alın.
-Önce harlı daha sonra kısık ateşte etinizi yemeğe hazır hale yakın pişirin.
-Etlerinize yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek etle birlikte orta hararetteki ateşte kavurun daha sonra dörte bölünmüş enginarları ekleyin.
-Tencerenizde enginar ve etleri 1-2 dk çevirin.Üzerini kapatacak kadar sıcak suyu ekleyin,tuz ve karabiberini ekleyin.
-Kısık ateşte,20-25 dk pişirin. Ateşten almaya yakın kalan ½ çay bardağı zeytinyağını ekleyin.