Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Humuslu Tabuleli Köfte yapacak. Gelinlerin yapacağı Humuslu Tabuleli Köfte ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 23 Nisan Perşembe Humuslu Tabuleli Köfte tarifi.
Köfte için:
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 kg kuzu kıyma
- 1 yumurta
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
Yanında:
- 200 gr sade yoğurt
- Yarım demet nane yaprağı
Humus için:
- 600 gr haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı tahin
- 1/3 su bardağı su
- Yarım su bardağı limon suyu
Tabule için:
Yarım su bardağı bulgur
2 orta uzunluk domates
1 demet maydanoz
1 küçük al soğan
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Humuslu tabuleli köfte Nasıl Yapılır?
Bulguru, küçük bir kasede 20 dakika soğuk suda bekletin. Suyunu güzelce süzün. Soğanı soyup kıyın.
Köfte için, bulgur, kıyma, soğan, yenibahar, sarımsak, bayat ekmek ve çırpılmış yumurtayı bir kapta düzgünce yoğurun. Bu karışımı 12 kesime bölün ve şişlerin etrafına sarıp ızgarada pişirin.
Humus için, sarımsağı soyup kıyın. Sarımsak, nohut, tuz, limon suyu, tahin ve suyu katılaşıncaya karıştırıp püre yapın..
Tabule için, bulguru soğuk suda 10 dakika yumuşayıncaya kadar bekletin. Güzelce süzün. Soğanı soyup kıyın. Domatesi soyup küçük kesimler biçiminde doğrayın.
Maydanozu temizleyip kıyın. Bulgur, domates, maydanoz, soğan, limon suyu ve yağ ile karıştırın. Nane yapraklarını kıyıp yoğurtla karıştırın.
Pişirdiğiniz köfteleri, humus, tabule ve naneli yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun.