Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Kuşbaşı etli kuru dolma yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Kuşbaşı etli kuru dolma nasıl yapılır? ise merak konusu oldu.Kuşbaşı etli kuru dolma nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Kuşbaşı etli kuru dolma nasıl yapılır tarifi.
Ana Malzemeler:
25 adet Kuru Patlıcan
2 baş Kuru Soğan
İçi için:
500 gr orta yağlı kuşbaşı et
Yarım demet maydonoz
1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Her dolma için 1 tatlı kaşığı pirinç
200 gr konserve domates
Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber,
2 baş Soğan
4 diş sarmısak
Sos için:
1 Yemek kaşığı Biber salçası
2 Yemek kaşığı Sumak ekşisi
3 Yemek kaşığı Zeytinyağı
Kuşbaşı etli kuru dolma nasıl yapılır?
Patlıcan ve biberleri yumuşaması için 5-10 dakika sıcak suda kaynatalım suyunu süzüp soğutalım geniş bir kaba soğanları ve sarmısakları ince kıyalım smaydanozu kıyalım tüm malzemeyi katıp yoğuralım patlıcan ve biberleri 1 parmak kalacak şekilde dolduralım ağızlarını büzüp tencerenin altına patlıcanları üzerine biberleri dizelim sos malzemesini karıştırıp üzerine dökelim en üste bir tabak koyup sıcak suyunu verelim kısık ateşte suyunu çekene kadar kontrollü pişirelim afiyet olsun