Gelinim Mutfakta Muhallebili Revani tarifi| Muhallebili Revani nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'nın bu bölümünde yarışmacılar Muhallebili Revani yapıyor. İzleyiciler tarafından merakla beklenen tarife haberimizde yer verdik. Muhallebili Revani nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Sorularının yanıtı haberimizde. İşte Gelinim Mutfakta Muhallebili Revani tarifi...

Hafta içi her gün Kanal D ekranlarında Seda Sayan'ın sunumuyla izleyiciyle buluşan yarışma programı Gelinim Mutfakta'da bugün gelinler Muhallebili revani yapıyor. Programı severek takip edenlerin merakla beklediği çayın yanında mükemmel gidecek olan Gelinim Mutfakta Muhallebili Revani tarifi yayınlandı. Muhallebili Revani nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Sorularının cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz...

MUHALLEBİLİ REVANİ MALZEMELERİ

keki için;

3 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un (tepeleme dolu)
1 paket kabartma tozu

muhallebisi için;

3 su bardağı (650 ml) süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı dolusu Hindistan cevizi
1 yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı toz şeker
şerbeti için;

2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su (650 ml kadar)
yarım limonun suyu

MUHALLEBİLİ REVANİ TARİFİ

Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır.

Bunun için küçük bir tencerede su ve şeker karıştırılıp kaynatılır, 10dk kaynadıktan sonra limon suyu eklenerek 5 dakika kaynatılıp ocaktan alınır.

Şerbeti soğurken tatlının keki hazırlanır.

Önce yumurta ve şeker güzelce çırpılır.

Diğer malzemeler ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.

Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına hamur boşaltılır (bu şekilde kolaylıkla çıkarabilirsiniz).190 derece fırında pişirilir.

Kek pişerken tatlının muhallebisi hazırlanır. Bunun için vanilya harç diğer malzemeler karıştırılarak ocağa alınır.

Sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir.

Kaynadıktan sonra vanilya eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.

Kek fırından alındıktaN sonra 10-15 dakika sıcağının çıkması beklenir.

Kağıdı ile birlikte fırın kabından tezgaha alınır.

Kolaylık olması açısından önce ortadan ikiye ayrılır.

Daha sonra her parça bıçakla düzgün bir şekilde 2 kat halinde kesilir.

Alt kat tekrar fırın kabına yerleştirilir.

Üzerine şerbetin yarısından biraz azı gezdirilir.

Muhallebi tekrar çırpılıp kekin üzerine yayılır.

2. kat kek kapatılır.

Şerbetin kalanı da üzerine boşaltılır ve şerbetini çekip soğuması için yarım saat kadar bekletilir.

Buzdolabında 3-4 saat kadar iyice soğutup servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek Tarifleri Haberleri