Kanal D'nin sevilen gündüz kuşağı programı olan Gelinim Mutfakta da hafta boyunca yarışan 4 gelin yaptıkları yemeklerle birinci olmaya çalışıyor. Gelinlerin bugünkü tatlısı ise Erişteli Nohut Çorbası oldu. İşte Erişteli Nohut Çorbası yemeğinin malzemeleri ve yapılış tarifi.
Erişteli Nohut Çorbası Malzemeleri
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı nohut
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 20 – 25 adet tane kişniş – havanda ezilmiş
- 5 su bardağı su
- ½ su bardağı erişte
- Kuru nane
Erişteli Nohut Çorbası Tarifi Yapılışı
Çorba tencerenizi ocağa alın ve zeytinyağı ekleyip, ısıtın.
Zeytinyağınız ısınınca içerisine ince yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
Küçük küp doğradığınız patatesleri de ekleyin ve karıştırın.
Salçaları ekleyip birkaç tur karıştırın.
Baharatları ekleyip, karıştırın.
Ardından nohudu ekleyin, karıştırın ve sıcak su ilave edip nohutlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
Erişteleri ayrı bir tavada biraz kavurun.
Nohutlar yumuşayınca içerisine erişteyi ilave edin ve erişteler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
İçerisine kuru nane ekleyin, karıştırın.