Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Patates Püreli Tas Kebabı yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Patates Püreli Tas Kebabı nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi
Patates Püreli Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Püre için:
- 4 orta boy patates
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 çay bardağı ılık süt
- Tuz
Patates Püreli Tas Kebabı Tarifi Yapılışı
Kuşbaşı etleri tencereye alın ve kavurun. 1 çay bardağı sıcak su ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin pişmesine yakın yarım halka şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin. İri halde doğradığınız biberleri ekleyin. Domatesleri rendeleyip, salçayla birlikte ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Etler pişerken diğer taraftan püreyi hazırlayalım. Kabuklarını soyup 3-4 parçaya böldüğünüz patatesleri haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve çatalla ezin. Tereyağı, süt ve tuzunu ekleyin ve blendır ile iyice püre haline getirin.
Servis tabağımıza patates püresini koyalım, üzerine tas kebabını koyalım. Sıcak servis yapın.