Gelinim Mutfakta Pişmeyen muzlu Cheesecake tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Pişmeyen muzlu Cheesecake yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Pişmeyen muzlu Cheesecake nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Pişmeyen muzlu Cheesecake yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Pişmeyen muzlu Cheesecake nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi

Malzemeler:

2 adet orta boy muz
2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi (taze olması iyi olur)
2 yemek kaşığı süt
200 gr labne
1 damla vanilya aroması
2-3 tatlı kaşığı pudra şekeri

Tabanı için:

Yarım paket petibör bisküvi (hepsini eklemenize gerek yok)
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:

Kakaolu kremşanti (yarım paket, 1 çay bardağı soğuk sütle çırpılmış)
Bisküvi kırıntısı (tabandan artanları kullanın)
Muz dilimleri

Yapılışı:

Bisküvilerin yarısından fazlasını blenderın haznesine alın. İçine erittiğiniz tereyağını da ilave ederek yüksek devirde çekin. Hazırladığınız tabanı kuplara paylaştırın ve biraz bastırarak sıkılaşmasını sağlayın.
Muzları soyun blendera alın, labne, pudra şekeri, 2 yemek kaşığı süt, vanilya aroması ve hindistan cevizi rendesini birlikte kıvam alıncaya kadar çekin.
Hazırladığınız muzlu kremayı bir krema sıkma torbasına doldurun ve bisküvi taban koyduğunuz kuplara paylaştırın.
Üzerine soğutulmış süt ile çırptığınız şantiyi sıkın, muz, hindistan cevizi ve bisküvi kırıntılarıyla süsleyerek servis yapın.

Yemek Tarifleri Haberleri