Sütlü Kadayıf Sarma malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü tatlısı belli oldu. Sütlü Kadayıf Sarma nasıl yapılır? İşte günün tatlısı ve tarifi..
Sütlü Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- Hazır baklava yufkası
- 300 gr yaş kadayıf
- İri kırılmış ceviz
- 100 gr eritilmiş tereyağı
Şerbeti için
- 3 su bardağı süt
- 2, 5 su bardağı şeker
Sütlü Kadayıf Sarma Tarifi Yapılışı
- Tezgaha iki adet baklava yufkası açın. Üzerine tel tel ayırdığınız kadayıfı serin daha sonra iri kırılmış ceviz de her yerine serpin ve rulo şeklinde sarın.
- İki parmak kalınlığında kesin fırın tepsisine kadayıflar üstte kalacak şekilde yerleştirin.
- Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip önceden ısıtılmış 180C de fırında kızarana kadar pişirin. Sütlü kadayıflar pişerken serbetini hazırlayın.
- Şerbeti için; süt ve şekeri tencereye koyup kaynatın.
- Pişen tatlının ilk sıcaklığı gidince ılık sütlü şerbeti her yerine dökün ve 2-3 saat dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.
- Bu tarifte toplam 8 yufka kullandım her birine iki adet yufka kullanılıyor