Gelinim Mutfakta Tavuklu Açma Çanak nasıl yapılır? Tarifi nedir?

Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Kremalı Köfte yapacak. Gelinlerin yapacağı Tavuklu Açma Çanak ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 4 Şubat Salı yemek tarifi.

Tavuklu Açma Çanak malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Tavuklu Açma Çanak nasıl yapılır? İşte günün yemeği ve tarifi.. 

İç Harcı için Malzemeler  

  • Tavuklarınızı haşlayın.
  • Haşladığınız tavuklarınızı kemiklerinden ayırın ve didikleyin.
  • Tavanızı ocağa alın ve zeytinyağı ekleyip, ısıtın.
  • Isınan yağınızın içerisine ince yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
  • Soğanlarınız yumuşayınca ince dilimlediğiniz kereviz saplarını ekleyin ve karıştırın.
  • Ardından biber salçasını ve tavukları haşladığınız sudan ekleyip karıştırın.
  • Didiklediğiniz tavukları karışımın içerisine alın ve karıştırın.
  • Siyah zeytinlerinizin çekirdeklerini çıkartın ve elinizle bölerek tavuklarınızın üzerine ekleyin.
  • Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırıp, altını kapatın.

Hamuru için Malzemeler

  • Hamuru 4 eşit bezeye ayırın.
  • 3 tanesini yemek tabağı boyutunda açın.
  • Bir tanesini yemek tabağından daha ince ve büyük olacak şekilde açın.
  • Tabak boyutunda açtığınız hamuru tezgahınıza koyun.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını elinizle iyice hamura yedirin.
  • İkinci ve üçüncü hamuru da aynı şekilde devam edin.
  • En son tepsi boyutunda açtığınız hamuru üzerlerine koyun ve kenarlarındaki fazlalıklarını altına kıvırarak katlayın.
  • Ardından hiç yağ kullanmadan bir merdane yardımıyla fırın tepsinizden biraz daha büyük olacak şekilde açın.
  • Hamurunuzu dörde katlayın, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinizin üzerine yerleştirin.
  • Kenarları fırın tepsinizden sarkacak şekilde fırın tepsinize yerleştirin.
  • Hamurunuzun ortasına hazırladığınız tavuklu harcı koyun ve ortası açık kalacak şekilde kenarlarını kapatıp, hamurunuzun üzerine tereyağı sürün.
  • Bir pizza olacakmış gibi düşünebilirsiniz.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
  • Fırından almaya 10 – 15 dakika kala çanağın açık kısmına rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.

Yemek Tarifleri Haberleri