Tavuklu Açma Çanak malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Tavuklu Açma Çanak nasıl yapılır? İşte günün yemeği ve tarifi..
İç Harcı için Malzemeler
- Tavuklarınızı haşlayın.
- Haşladığınız tavuklarınızı kemiklerinden ayırın ve didikleyin.
- Tavanızı ocağa alın ve zeytinyağı ekleyip, ısıtın.
- Isınan yağınızın içerisine ince yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
- Soğanlarınız yumuşayınca ince dilimlediğiniz kereviz saplarını ekleyin ve karıştırın.
- Ardından biber salçasını ve tavukları haşladığınız sudan ekleyip karıştırın.
- Didiklediğiniz tavukları karışımın içerisine alın ve karıştırın.
- Siyah zeytinlerinizin çekirdeklerini çıkartın ve elinizle bölerek tavuklarınızın üzerine ekleyin.
- Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırıp, altını kapatın.
Hamuru için Malzemeler
- Hamuru 4 eşit bezeye ayırın.
- 3 tanesini yemek tabağı boyutunda açın.
- Bir tanesini yemek tabağından daha ince ve büyük olacak şekilde açın.
- Tabak boyutunda açtığınız hamuru tezgahınıza koyun.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını elinizle iyice hamura yedirin.
- İkinci ve üçüncü hamuru da aynı şekilde devam edin.
- En son tepsi boyutunda açtığınız hamuru üzerlerine koyun ve kenarlarındaki fazlalıklarını altına kıvırarak katlayın.
- Ardından hiç yağ kullanmadan bir merdane yardımıyla fırın tepsinizden biraz daha büyük olacak şekilde açın.
- Hamurunuzu dörde katlayın, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinizin üzerine yerleştirin.
- Kenarları fırın tepsinizden sarkacak şekilde fırın tepsinize yerleştirin.
- Hamurunuzun ortasına hazırladığınız tavuklu harcı koyun ve ortası açık kalacak şekilde kenarlarını kapatıp, hamurunuzun üzerine tereyağı sürün.
- Bir pizza olacakmış gibi düşünebilirsiniz.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
- Fırından almaya 10 – 15 dakika kala çanağın açık kısmına rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.