Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Tavuklu Dalyan Köfte yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Tavuklu Dalyan Köfte nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi
Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gr tavuk kıyması
- 1 orta boy soğan
- 1 yumurta sarısı
- 3 dilim bayat ekmek içi
- 1 orta boy havuç (haşlanmış)
- 4 yemek kaşığı bezelye (haşlanmış)
- 1 orta boy patates (haşlanmış)
- Tuz, karabiber, köfte baharatı
Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi Yapılışı
Bir kabın içine tavuk kıymasını alın, soğanı rendeleyin suyunu sıkarak posasını kıymaya ekleyin. Ufalanmış bayat ekmek içini, yumurta sarısını, tuzu ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Haşlanmış havucu, patatesi küp küp doğrayın, haşlanmış bezelyelerin suyunu süzün, sebzeleri de köfte harcına ekleyip bir kez daha yoğurun. Alüminyum folyonun üzerini fırça yardımıyla erimiş margarinle yağlayıp hafifçe un serpin. Köfte harcını alüminyum folyonun uzun kenarlarına silindir bir şekil vererek yerleştirin. Alüminyum folyoyu rulo yaparak saralım kenarlarını büzelim. 200 derecelik fırında pişirin. Üzerinin kızarmasını istiyorsanız folyoyu çıkartıp biraz da öyle pişirin. Afiyet olsun.