Gelinim Mutfakta Tavuklu Parmak Kebabı ve Arpa Şehriye Pilavı tarifi... Yemek yarışma programı Gelinim Mutfakta'da haftanın ikinci gününde yarışmacılar Tavuklu Parmak Kebabı ve Arpa Şehriye Pilavı yaparak puan almaya çalışacak. Peki Tavuklu Parmak Kebabı ve Arpa Şehriye Pilavı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?
TAVUKLU PARMAK KEBABI MALZEMELERİ VE TARİFİ
Tavuklu parmak kebabı malzemeleri şöyle;
4 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
2 adet orta boy patates
2 adet küçük boy patlıcan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 adet orta boy domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Bir tutam kekik
Kızartmak için 1 bardak sıvıyağ gereklidir.
TAVUKLU PARMAK KEBABI NASIL YAPILIR?
Öncelikle orta boy geniş bir tencere içine 1 adet ince ince doğranmış soğan ve 2 diş ince ince doğranmış sarımsağı koyun. Ardından üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, 1 dakika kavurun.
Sonra 300 gr kuşbaşı doğranmış tavuk etini tencere içine koyun. Suyunu salıp, hafifçe çekene kadar ara ara karıştırarak, tavuk etini pişirin.
Salçaları ekleyip kavurun. Pişen tavuk etlerinin üzerine 1 adet orta boy küçük küçük doğranmış domates ve 1 adet küçük küçük doğranmış yeşil biber ve kapya biber ekleyin.
Domates ve biberler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu ve baharatını ekleyip bir taşım kaynatın.
Diğer tarafta 2 adet küçük boy patlıcanı alacalı olarak soyup, parmak uzunluğunda doğrayın. 2adet orta boy patatesinde kabuğunu soyup, elma dilimi şeklinde doğrayın.
Doğradığınız patatesleri kızgın yağ içinde kızartın. Ardından da patlıcanları kızartın.
Daha sonra büyük yuvarlak cam fırın kabının kenar kısmına kızaran patatesleri dizin. Patateslerin üzerlerine de patlıcanları dizin.
Orta kısma hazırladığınız tavuk harcını suyunu süzerek koyup, hafifçe yayın. Kebabın üzerine sosu gezdirin.
Kebabın üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile örtün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin.
Hafifçe suyunu çekene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin ve hazır Afiyet olsun.
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI MALZEMELERİ VE TARİFİ
Arpa şehriye pilavı malzemeleri ise şöyle;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı arpa şehriye
Bir tutam tuz
Bir tutam toz biber
2,5 su bardağı sıcak su
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI NASIL YAPILIR?
Öncelikle pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin, sıvı yağı ekleyin. Ardından şehriyeleri ekleyin ve biraz kırmızılaşana kadar yani rengini alana kadar kavurun.
Sonra suyunu ekleyin. Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın.
Şehriyeler suyu çekince altını kapatabilirsiniz. Afiyet Olsun.