Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi | Zeytinyağlı Biber Dolması nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Hafta içi her gün Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta programında haftanın ikinci günü gelinler Zeytinyağlı Biber Dolması yapıyor. Programın meraklıları Zeytinyağlı Biber Dolmasının tarifini araştırmaya başladı. Zeytinyağlı Biber Dolması nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Sorularının yanıtı haberimizde. İşte Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen programı Gelinim Mutfakta'nın bu bölümünde gelinler Zeytinyağlı Biber Dolması yaparak birbirleriyle yarışacak. Zeytinyağlıların en gözdesi zeytinyağlı biber dolması herkesin evinde 1 kerede olsa pişmiştir. Lezzetiyle herkesi mest eden tarife biz de haberimizde yer verdik. Zeytinyağlı Biber Dolması nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Sorularına yanıtı haberimizden bulabilirsiniz. İşte Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi...

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI MALZEMELERİ

2 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Birkaç dal taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
Yarım kahve fincanı kadar dolmalık fıstık
1 adet büyük boy domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Dolmaların Üzerine Kapak Yapmak İçin;
1 adet küçük boy domates

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI TARİFİ

Öncelikle iç malzemesi için kuru soğanlar ince yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur.

Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domates eklenir ve karıştırılır.

Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek hafifçe kavrulur.

Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz ilave edilir.

Karıştırılarak ocaktan alınır. Son olarak ince doğranmış maydanoz ve taze naneler eklenir ve güzelce karıştırılır.

Diğer taraftan dolmalık biberlerin kapak kısmı açılır ve güzelce yıkanır.

Her biberin içine iç harcından doldurularak tencereye yerleştirilir. Burada önemli olan nokta pirinçlerin rahatça şişebilmesi için biberleri çok sıkı bir şekilde ve tepeleme doldurmamak gerekir, yarısını biraz geçecek kadar iç harcı doldurmanız yeterli olacaktır.

Dolmaların kapağına kapatmak için bir domates küçük doğranarak her biberin tepesini kapatılır.

Daha sonra uygun bir tencereye doldurulur.

Son olarak üzerlerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir ve biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave edilir.

Tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.

Pirinçler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika kaynatılır.

Soğuduktan sonra servis edilir.

Yemek Tarifleri Haberleri