Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta programını izleyenler bugün yapılacak olan Zeytinyağlı Kerevizin tarifini merak ediyor. Biz de sizler için haberimizde yer verdik. Zeytinyağlı Kereviz nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Kereviz tarifi
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ MALZEMELERİ
1/2 çay bardağızeytinyağı
2 adetorta boy havuç
2 adetkereviz(büyük boy)
1 adetlimonun suyu
2 çay bardağıportakal suyu
1 bardaksu
2 parçalimon kabuğu
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıtuz
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ TARİFİ
Kerevizleri soyun. Varsa yapraklarını ve saplarını bir kenara ayırın. Soyduğunuz kerevizleri küp küp doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin
Havuçları da soyun ve yarım ay şeklinde doğrayın.
Ayırdığınız kereviz saplarını ve yapraklarını yıkayın ve minik minik doğrayın.
Zeytinyağın yarısını geniş tabanlı bir tencerede ısıtın. Doğradığınız havuçları 2-3 dakika kadar soteleyin
Kerevizleri de ekleyerek 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin.
Kereviz saplarını ve yapraklarını da ekleyin
Limon suyu, portakal suyu ve suyu tencereye ekleyin.
Limon kabuğunu ekledikten sonra şeker ve tuzunu da katın.
Kaynadıktan sonra kısık-orta ateşte kerevizler yumuşayınca dek tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde zeytinyağın diğer yarısını ekledikten sonra pişmeye bırakın
Yaklaşık 30-35 dakika kadar sonra piştiğinde bıçağın ucuyla kerevizlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Piştiyse ocaktan alın. Dilerseniz ılık, dilerseniz oda sıcaklığında dinlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun!