SU
Yaşlanmaya karşı su tüketimi olmazsa olmazdır. Su tüketimi cildin elastikiyetini arttırır ve her cildin ışıl ışıl parlamasını sağlar. Su tüketim miktarı kişiden kişiye değişim göstermekle birlikte günlük olarak belirlenen miktarda su tüketmek sağlıklı bir vücut için katkı sağlar.
TERE
Tere, antioksidan A ve C vitaminini bolca bulundurur. İçerdiği antioksidan vitaminlerle hem kansere karşı koruyucudur hem de kırışıklıkların oluşumunu engeller. Solunum ve sindirim sistemine de olumlu katkı sağlayan tere, vücudun kendini korumasına ve onarmasına yardımcı olarak yaşlanmayı geciktirir.
KIRMIZI KAPYA BİBER
İçerdiği yüksek C vitamini sayesinde kolajen üretimine katkı sağlar. Yüksek oranda beta-karoten içerir. Cildin güneş ışınlarının hasarından korunmasını sağlar. Yemeklerde ve salatalarda bol miktarda tüketmek uzun süreli etki yapar.
SOMON
Somon, uskumru veya sardalya gibi yağlı balıklar, içerdikleri omega 3 sayesinde hücrelerin yenilenmesini sağlar. Vücudun zinde kalması için destekçidirler. Ayrıca kolesterol seviyesini düşürmeye katkı sağlayan somon haftada en az kez tüketilebilir.
YOĞURT
Yoğurdun gençleştirici ve cilt yenileyici özelliği vardır. İçerdiği kalsiyum ile kemik sağlığının korunmasına yardımcı olan ve. probiyotik açısından zengin olan yoğurt bağırsak sağlığına katkı sağlar. Ara veya ana öğünlerde istenilen miktarda tüketilebilir.
YEŞİL ÇAY
Yeşil çay içeriğindeki kateşinden dolayı yaşlanmanın geciktirilmesine fayda sağlar. Günde 1-2 fincan yeşil çayı günlük rutine eklemek başta cilt olmak üzere vücudun onarılmasını sağlar. Günde 2 kere tüketilebilir.