Gençlik ve Spor Bakanlığının Yeni Teşkilat Yapısı, Görev ve Yetkileri

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın yerine Mehmet Kasapoğlu geldi. Yeni kabinenin açıklanmasının ardından gözler Gençlik ve Spor Bakanlığının yeni teşkilat yapısı, görev ve yetkilerine çevrildi.

Teşkilat Şeması bakan, bakan yardımcısı, müsteşar, bakanlık müşavirleri, rehberlik ve denetim başkanlığı, müsteşar yardımcıları, iç deneti birimi başkanlığı, özel kalem müdürlüğü, basın ve halkla ilişkiler müşavirliğinden oluşur.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Hizmet birimleri

MADDE 186 - (1) Bakanlığın hizmet birimleri şunlardır:
a) Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü,
b) Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü,
c) Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü,
ç) Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü,
d) Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü,
e) Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü,
f) Personel Genel Müdürlüğü,
g) Rehberlik ve Denetim Başkanlığı, ğ) Strateji Geliştirme Başkanlığı,
h) Sosyal İlişkiler ve İletişim Dairesi Başkanlığı, ı) Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı,
i) Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı,
j) Hukuk Müşavirliği,
k) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği,
l) Özel Kalem Müdürlüğü.


Taşra teşkilatı
MADDE 202 - (1) Bakanlık taşra teşkilatı kurmaya yetkilidir.
(2) Taşra teşkilatı gençlik ve spor il müdürlükleri ile gençlik ve spor ilçe müdürlüklerinden oluşur. Görevin durumuna veya ihtiyaca göre gençlik ve spor il müdürlüklerine bağlı olarak gençlik merkezi, yurt, kamp, sporcu eğitim merkezi müdürlükleri gibi ayrı il ve ilçe birimleri de kurulabilir.
Uzman istihdamı
MADDE 205 - (1) Bakanlıkta, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Kanunun ek 41 inci maddesine göre Gençlik ve Spor Uzmanı ile Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı istihdam edilebilir.
Denetçi istihdamı
MADDE 206 - (1) Bakanlıkta 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 24 üncü maddesine göre denetçi ve denetçi yardımcısı istihdam edilebilir.
Görevlendirme
MADDE 207 - (1) Bakanlıkta 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 25 inci maddesine göre geçici personel görevlendirilebilir.


Fahri görev
MADDE 213 - (1) Kamu personeli, Devlet Memurları Kanununda belirtilen istihdam şekillerinden birinde istihdam edilip edilmediğine bakılmaksızın, gençlik ve spor hizmetlerinde fahri olarak çalıştırılabilir.
(2) Üniversite öğretim üyeleri ile tabipler ve diğer sağlık personeli kurul, komisyon ve organizasyonlarda görev alabilirler.
(3) Bakanlık teşkilatında fahri olarak teknik ve idari görev alınabilir. Fahri göreve, illerdeki atamalar vali tarafından, merkez teşkilatındaki atamalar ise Bakanlıkça yapılır.


Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2011'de yeniden kurularak 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'nde yer almış bakanlıktır. Önceki hükümetlerde bulunan Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün yerine kurulmuştur.

Gündem Haberleri