Meslek Bilgileri
Meslek Kodu : 8160.41
Meslek Adı : Gıda Maddeleri Dondurucusu (Et Ve Balık)
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar
M. Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri
M. Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri
M. Birim Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Ambalaj işleminden önce veya sonra et ve balık gibi gıda maddelerini donduran kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Gıda Maddeleri Dondurucusu (Et ve Balık) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
Hazırlanmış veya karton kutulara yerleştirilmiş gıda maddelerini dondurulacağı ünite içindeki raflara veya konveyörlere koymak,
Isıyı ve donma zamanını ayarlamak,
Donmuş gıda maddelerini üniteden çıkarıp almak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Gıda Maddeleri Dondurucusu (Et Ve Balık)Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Fotoğraf Baskıcısımesleği için “8132.05” kod olarak kullanılır iken Gemi Yönetimi ve Kaptanlığı Öğretmenimesleği için “2321.15” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Gıda Maddeleri Dondurucusu (Et Ve Balık)Meslek Kodu “8160.41” olarak belirlenmiştir.