Meslek Bilgileri
Meslek Kodu : 5120.01
Meslek Adı : Gıda Teknolojisi Teknisyeni
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Hizmet Ve Satış Elemanları
M. Alt Ana Grubu : Kişisel Hizmetler Veren Elemanlar
M. Grubu : Aşçılar
M. Birim Grubu : Aşçılar
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Ortaöğretim (Lise ve Dengi)
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Teknik ara eleman olarak gıda ile ilgili üretim süreçlerinin her aşamasında görev yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Gıda Teknolojisi Teknisyeni Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Fotoğraf ve Video Çekimcisimesleği için “3431.11” kod olarak kullanılır iken Genel Alan Temizleme Görevlisi/Meydancımesleği için “9112.12” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Gıda Teknolojisi Teknisyeni Meslek Kodu “5120.01” olarak belirlenmiştir.