BALIK
Zengin omega-3 asitlerinden dolayı göz sağlığında önemli bir yeri olan balık, göz kuruluğu, bulanık görme gibi rahatsızlıkları iyileştirmeye yardımcı olabilir. Somon, alabalık, hamsi, sardalye, orkinos gibi balıklar göz sağlığının iyileştirilmesi için tüketilebilir.
KURUYEMİŞ
Yüksek düzeyde E vitamini içeren ve omega-3 açısından zengin olan kuruyemişler de göz sağlığını korumaktadır. Fındık, ceviz, kaju, yer fıstığı gibi başlıca kuruyemişler göz için faydalıdır.
TOHUMLAR
Kabuklu yemiler, baklagiller gibi yüksek vitamin içeren tohumlar göz için zengin besinlerdir. Chia tohumu, keten tohumu, gibi başlıca tohumlar yoğurtla veya yulafla tüketilebilir.
NARENCİYE
C vitamini açısından oldukça zengin olan narenciyeler göz sağlığı için olmazsa olmaz besinlerdir. Limon, portakal, mandalina gibi C vitamini açısından yüksek vitamine sahip olan besinler göz sağlığı için önerilmektedir.
YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER
Hem lutein hem de zeaksantin açısından oldukça zengin olan yeşil yapraklı sebzeler de iyi bir C vitamini kaynağı olduğundan göz sağlığını korur ve iyileştirmeye yardımcı olur. Ispanak, lahana, brokoli gibi başlıca sebzeler haftada 1 2 sefer yemeklerde veya salatalarda tüketilmelidir.
HAVUÇ
A vitamini ve karoten açısından zengin olan göz sağlığı açısından içeriğindeki vitaminlerden dolayı sıkça tüketilmesi önerilen havuç, göz sağlığının gelişimi ve iyileşmesi için en önemli besinlerden birisidir.
SIĞIR ETİ
Çinko açısından zengin olan göz hasarları ve yaşa bağlı oluşan göz problemlerine karşı iyi bir besin olan sığır eti, görmeye bağlı olarak oluşan zararlı etkileri ve dejenerasyonu geciktirmede yardımcı bir besindir.
YUMURTA
C, E ve çinko açısından zengin olan yumurta, görme kayıpları, göz hasarlarını azaltmaya yardımcı güçlü bir besindir.