Grip nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir? Grip nasıl çabuk geçer?

Kış aylarının gelişi hastalıkları da beraberinde getirdi. Özellikle serin ve rüzgarlı havaların sebep olduğu gribe nelerin iyi geldiği, nasıl geçtiği araştırılıyor.Peki kışın en büyük habericisi olan Grip nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir? Grip nasıl çabuk

Grip tedavisinde neler yapılmalıdır? Grip nasıl çabuk geçer? Gribin belirtileri nelerdir? Grip kaç günde geçer? Gribin tedavisinde ne kullanılır?Grip nasıl bulaşır?  Grip nedir soruları kışın gelişi ile birlikte araştırılıyor. Özellikle kış aylarında görülen ve gündelik yaşantımızı aksatan grip soğuk ve serin havaların etkisi ile şimdiden vatandaşı esir almaya başladı. Mevsimsel geçişlerin olduğu son günlerde , doktorlar grip tedavisinde ilaçtan çok bitkisel yöntemlere başvurmayı öneriyor.

GRİP BULAŞICI MIDIR?

Özellikle mevsimsel geçişlerde (sıcaktan soğuğa, soğuktan sıcağa) ve kış aylarında en çok görülen belirgin hastalıkların başında yer alan grip, salgın bir hastalık olup, birçok insanın üzerinde etkisini göstermektedir. İş hayatında, okul hayatında, bilhassa hamile olan anneler arasında sıkça görülen bu hastalık bulaşıcı olmakla birlikte, tedbir alınmadığı zaman kötü sonuçlara sebep olabilmektedir. İş yerinde veya evde bir kişi soğuk algınlığına yakalanan kişi, el teması, nefes alma-nefes verme gibi durumlarda çevresindeki insanlara bulaştırabilir. Bu virüsün en önemli özelliği, çok çabuk bir şekilde insanla temas halinde olabilir.

GRİP NASIL BULAŞIR?

Tokalaşma, başkasının eşyasına (bardak, elbise, ev eşyası) dokunma gibi durumlarda virüs hemen başka bir geçiş yolu bulur ve temas halindeki durumlarda salgın konumunu aktif eder. Soğuk algınlığına yakalanan bir kişi insanların bulunduğu ortamlarda "hapşırma" veya öksürme gibi durumlarda virüs ortamda bulunan herkese sıçrayabilir.

ÖNLEM ALINMAZSA ÖLÜMCÜL OLABİLİR!

Herkeste görülen bu hastalık geçici olmakla birlikte, önlem alınmadığı takdirde, ölümcül olabilir. Acil servis bölümüne gidilmeksizin, doktordan randevu alınarak bu hastalık antibiyotik, ağrı kesici, şurup gibi ilaçlarla bir hafta içerisinde soğuk algınlığı tedavisi yapılabilir.

GRİP BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • Kişinin göz kapakları kaşınıyorsa,
  • Burun akıntısı, hapşurma, burun içinde kaşınma durumları oluyorsa,
  • Baş ağrısı, vücutta yüksek ateş gibi durum varsa,
  • Vücutta halsizlik, yemek yememe ve su içme gibi istekleri yoksa,
  • Normal sıcak ortamlarda üşüme veya titreme gibi durumlar oluyorsa,

GRİP NASIL GEÇER? EN ÇABUL NASIL GEÇER?

Tıp dünyasında gripten nasıl korunur sorusunun net bir cevabı yoktur. Uzmanlara göre vücut hijyenik olmalı ve her zaman temiz olmalı. Bilhassa eller her zaman temiz olmalıdır. Doktorun vereceği ilaçları eksiksiz ve zamanında kullanılmalı. Bitkisel tedavi yöntemlerinde, Ihlamur çayı ve ada çayının bu hastalık üzerinde oldukça büyük etkisi gözükmektedir.

Uzmanlara göre vücut hijyenik olmalı ve her zaman temiz olmalı. Bilhassa eller her zaman temiz olmalıdır. Doktorun vereceği ilaçları eksiksiz ve zamanında kullanılmalı. Bitkisel tedavi yöntemlerinde, Ihlamur çayı ve ada çayının bu hastalık üzerinde oldukça büyük etkisi gözükmektedir.

Yulaf: Vücut direncinizi kuvvetlendirebilmek için beta-glukan taşıyan yulaf ürünlerinin kullanılması bağışıklık sisteminin desteklenmesi açısından önemlidir.

Tarhana: Tarhana çorbası, kış aylarında sıkça görülen grip ve soğuk algınlığı gibi hastalık süreçlerinde en çok tüketilen çorbadır. Tarhananın faydaları arasında en önemlisi bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. A, B grubu vitaminleri ile kalsiyum, demir ve çinko minerallerini içeren ve en lezzetli çorbalardan biri olan tarhana oldukça besleyici ve doyurucu bir besindir.

Kefir-Yoğurt Tüketin: Bağışıklık sisteminin güçlü olmasında bağırsaklar önemli bir rol oynar. Bağırsak florasını güçlendiren probiyotikler, her gün en az 1 kâse yoğurt veya 1 su bardağı kefir olarak günlük beslenmenizde mutlaka yerini almalıdır. Kefirin tadı başlangıçta güzel gelmese de meyve ile tüketerek daha sevilesi hale getirebilirsiniz.

Balık: Omega-3 yağlarından zengin yapısı, kaliteli proteinlere sahip oluşu, D vitamini, fosfor ve kalsiyum zenginliği ile bağışıklığınıza güç katmayı ihmal etmeyin.

BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR ERKEKLERİN DAHA ÇABUK GRİP OLDUĞUNU SÖYLÜYOR

Erkeklerin grip olduğunda yatak yorgan yatmasının nedeni abartmaları değilmiş! Yapılan bir araştırmaya göre bazı virüsler erkekleri kadınlardan daha çok etkiliyor.

Erkekler grip olduğunda verdiği tepkiler abartılı bulunup kadınlar tarafından alay konusu haline getirilebiliyor. Kadınlar bu rahatsızlığı daha kolay atlattığını dile getirip genelde erkeklerin ‘ağrı eşiklerinin düşük’ ve ‘hastalığa karşı dayanıksız’ olduğu yorumunu yapıyor. Ama bilim aynı şeyi söylemiyor. Royal Holloway Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, bazı patojenlerin erkeklerde tahribata yol açarken kadınlarda daha az şiddetli hastalığa ve daha az ölüme neden olacak şekilde adapte olduklarını keşfetti. Bazı virüslerin kadınları erkeklerden daha az etkilediği tespit edildi. Bunun virüslere daha fazla yayılma imkanı sunan kadınların ‘kıymetli taşıyıcılar’ olmasından kaynaklanabileceği düşünülüyor.

İngiltere’deki Royal Holloway Üniversitesi’nden bilim insanları Francisco Ubeda ve Vincent Jansen, matematiksel modelleme kullanarak, virüslerin, anneden çocuğa geçme olasılığı var olduğu sürece kadınları daha az etkilediğini ortaya koydu. Sonuçları New Scientist dergisinde yayımlanan araştırmada, erkeklerin veremden ölme olasılığının kadınlardan bir buçuk kat yüksek, insan papillom virüsü taşıyan erkeklerin kadınlardan beş kat fazla kanser olduğu, yine Epstein-Barr virüsü bulaşan erkeklerde, Hodgkin lenfoma hastalığının kadınlardan iki kat fazla görüldüğü örnekleri verildi.      

Bu özelliğin, insan t hücreli lösemi virüsünün, Japonya’da erkeklerde kadınlardan daha fazla kansere dönüşürken, Karayipler’de böyle farkın görülmemesiyle ilgili soru işaretine de ışık tuttuğu belirtildi. Bilim adamları, Japonya’daki kadınların bebeklerini Karayipli kadınlardan daha uzun ve yaygın biçimde emzirdiğini, bunun da virüse, bir diğer taşıyıcıya bulaşma fırsatı verdiğini ifade etti. Araştırmacı Vincent Jansen, virüsün, bulaştığı kişinin kadın ya da erkek olduğunu, hormonal ve diğer metobolik farklılıklar sayesinde tespit edebileceğini belirtti.

Sağlık Haberleri