Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Güllaç yapacak. Gelinlerin yapacağı Güllaç ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 8 Mayıs Cuma Güllaç yemeği tarifi...
Malzemeler
- 10 yaprak güllaç
- 1,5 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- Çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)
Üzeri için:
- File Fıstık
- Ceviz
- Nar tanesi
Güllaç Tarifi Yapılışı
-Süt, şeker tencereye alarak ısıtın, şekerler tamamen erisin.
-Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır.
-Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz.
-Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz.
-Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
-Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
-Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım.
-İçerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim.
-Tatlıyı buz dolabında muhafaza edinizin.
-En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.