SİYAH ÇAYLI SOĞUK ÇAY
-6 7 adet sallama çay
-1 orta boy limon
-7 8 bardak su
Bir demliğin içerisine koyulacak olan çaylara su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Çayın biraz kaynamaya başlamasından sonra ilave edilecek limo ile birlikte bir süre daha kaynamaya bırakılacak olan çay kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Çay daha buzdolabına alınarak soğumaya bırakılır. Servis ederken içerisine buz ve nane yaprakları da ilave edilebilir.
ÇİLEKLİ BUZLU ÇAY
-1 lite su
-Yarım kilo çilek
-1 büyük limon
-5 6 siyah poşet çay
Kaynamakta olan suyun içerisine poşet çaylar atılarak demlemeye bırakılır. 10 dakika boyunca demlenen çaya daha sonra limonlarda eklendikten sonra sürahiye alınacak olan çaya dilimlenmiş olan çilekler de ilave edilerek buzdolabına koyularak soğumaya bırakılır. Servis edileceği zaman çayın içerisine buz ilave edilebilir.
KİRAZLI BUZLU ÇAY
-1 litre su
-4 5 siyah poşet çay
-1 su bardağı kiraz
Kaynamakta olan suyun içerisine poşet çaylar ilave edilerek çay 10 dakika daha demlenmeye bırakılır. Daha sonra ocaktan alınan çay biraz soğuduktan sonra kirazlar ilave edilerek buzdolabına koyulur. Soğuyan çayın içerisine tüketildiği zaman buz, limon ve nane de atılabilir.
VANİLYALI SOĞUK ÇAY
-1 lite su
-6 7 dal nane
-1 tatlı kaşığı bal
-1 büyük limon
Kaynamakta olan suyu içerisine naneler atılır ve demlenmeye bırakılır. Daha sonra demini iyice alınan çayın içine limon, bal ilave edilerek karıştırılır ve buzdolabına soğuması için bırakılır. Soğuyan çayın içine daha sonra vanilya ile elde edilen bir karışım ya da vanilyalı bir dondurma ilave edilerek tüketilebilir.
LİME VE NANELİ SOĞUK ÇAY
-1 lite su
-5 6 dal nane
-4 5 adet lime
-2 yemek kaşığı yeşil çay
Kaynayan suyun içerisine yeşil çay ilave edilerek demlenmeye bırakılır. Daha sonra ocaktan alınan çayın içine dilimlenmiş olan lime ve naneler ilave edilir ve soğuması için buzdolabına kaldırılır. Soğuyan çay tüketilirken içine buz ve limon parçalı ilave edilerek tüketilir.
KARPUZLU SOĞUK ÇAY
-1 su bardağı su
-4 5 adet nane
-3 su bardağı karpuz suyu
-1 limon
Kaynamakta olan suyun içine nane yaprakları ilave edilerek demlenmeye bırakılır. Daha sonra ocaktan alınan çayın içine karpuz suyu ve limon dilimleri lave edilerek soğuması için buzdolabına bırakılır. Soğuyan çay tüketileceği zaman içine buz, limon ve nane yaprakları tekrardan ilave edilebilir.