Günün iftar menüsü, Misafire iftar menüsü 9 Mayıs, İftar için yemek tarifleri herkes tarafından merakla aratılıyor. Ramazan ayında yemek hazırlamak isteyenler için harika tarifler hazırladık. İşte 9 Mayıs günün iftar menüsü, İftar için yemek tarifleri...
GÜNÜN İFTAR MENÜSÜ | MİSAFİRE İFTAR MENÜSÜ | İFTAR İÇİN YEMEK TARİFLERİ 9 MAYIS
BAŞLANGIÇ
Tutmaç Çorbası
ARA SICAK
Kremalı Kabak Graten
ANA YEMEK
Etli Kaşar Peynirli Musakka
Tereyağlı Pilav
SALATA
Peynirli Akdeniz Salatası
TATLI
2 malzemeli çok kolay Sufle
Afiyet Olsun
İFTAR MENÜSÜ ÇORBA TARİFİ
TUTMAÇ ÇORBASI TARİFİ
1 lt sıcak su
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
tuz
Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı yoğurt
Üzeri için;
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 soğan
1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı;
1. Kaynamış sıcak suyun içerisine tuz, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek ve erişteyi ilave edelim.
2. Yaklaşık 20 dakika erişteler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
3. Terbiyesi için yumurta sarısı, un ve yoğurdu bir kapta çırpalım.
4. Çorbanın suyundan bir iki kepçe alalım ve terbiyeye ekleyerek karıştıralım. Ardından yavaş yavaş çorbamıza ilave edelim.
5. Karıştırarak 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kısalım.
6. Tavaya sıvı yağı alalım. Üzerine doğranmış soğanı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Nane ekleyip karıştıralım.
7. Hazırladığımız sosu çorbaya ilave ederek 10 dakika daha kaynatalım ve ocağın altını kapatalım. Tutmaç çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
İFTAR MENÜSÜ ARA SICAK TARİFİ
KREMALI KABAK GRATEN TARİFİ
Malzemeler
- 2 adet kabak
- 100 gr. krema
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı
Kabakları halka halka doğrayın. İçine krema, sarımsak rendesi, tuz karabiber koyup harmanlayın. Fırın kabının içini yağlayıp kabakları içine koyun üstüne rendelenmiş kaşar peyniri koyup 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
Kabak Grateni bu şekilde sate ve hazır kremayla yapmayı deneyin. Üstüne koyduğunuz kaşarlar nar gibi kızardığında et yemeklerinizin yanına harika yakışacak nefis bir ara sıcak olduğunu göreceksiniz. Klasik kabak Graten tarifi tavuklu etli ya da peynirli olabilir. Bu Gratene fırında kremalı kaşarlı kabak da diyebiliriz. Yaz günlerine çok yakışacak bir yemek tarifi.. Tavsiye ederiz.
İFTAR MENÜSÜ ANA YEMEK TARİFİ
ETLİ, KAŞAR PEYNİRLİ MUSAKKA TARİFİ
4 adet orta boy patlıcan
kızartmak için sıvıyağ çok az sıvıyağ ve tuz
iç malzemesi için
400 – 500 gr kırmızı et
yarim Çay bardağı siviyag
1 adet buyuk boy kuru soğan
1 adet kırmızı biber
yarim cay kasığı kara biber
yarim cay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı salça
yarım çay bardağı sıcak su
ve tuz
Sos için
1 su bardağı sıcak su
Yarım çorba kaşığı domates salçası
yarim cay kaşığı karabiber
yarim cay kaşığı pul biber
ve tuz
Üzeri için
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun 20 dakika tuzlu suda bekletin.Suyunu süzün,üzerine biraz sıvıyağ ve tuz gezdirip iyice karıştırın tos makinesinde kızartın.
Eti kuşbaşından daha kucuk olacak şekilde kesin eğer dana veya koyun etiyse uzerini gececek kadar su koyup önceden yumuşayana kadar kaynatın et suyunu çekip yumuşayınca ocaktan alin kuzu eti kullanacaksanız eti önceden haşlamanıza gerek yok,
Büyük bir tavada biraz sıvıyağla soğanlar sararana kadar soteleyin üzerine kırmızı biberi ekleyin,biberler hafif kızarınca eti tuzu,karabiberi,pul biberi kekiği ve salçayı ilave iyice karıştırın ve sıcak suyu ilave edip son bir kez daha karıştırıp ocaktan alın.
Küçük veya orta boy borcama 1 sıra patlıcan 1 sıra etli karışımdan dökün .
Aynı tavaya çok az sıvıyağ salça,tuz.karabiber ve pul biberi kavurarak sıcak suyu ilave edin ocaktan alın etli musakkanın üzerine gezdirin
En son kaşar rendesini üzerine yayın ve Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirip servis yapın
TEREYAĞLI PİLAV TARİFİ
Tereyağlı Pilav Tarifi:
1,5 su bardağı baldo pirinç
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardagı arpa şehriye
1 tane et bulyon tablet (olmasa da olur),
3-4 damla limon,
Kaynar su
Tuz.
Öncelikle pirinci yarım saat sıcak suda bekletiyoruz (musluk sıcak suyu da ok), eve girdin pirinci suya koy, bir yandan kettle’ın düğmesine bas canım. Pirinci süre bitince süzgeçle süzüyoruz. Tereyağını yayvan tencereye alıyoruz (seramik tencere öneririm!) üzerine şehriyeyi ekleyip, karıştırarak tereyağını bi güzel cozurdatıyoruz. Kokusu o guzel burnuna gelecek tatlım!
Sonra üzerine süzdüğümüz pirinci atıyoruz şööyle bi karıştırıp yapışmaması için hemen tuzu atıyoruz. Biraz daha karıştırıyoruz ki pirinç de muhteşem kokuyu bi alsın! Biryandan hızlıca bir kupa bardak içerisine bulyonu atıp üzerine kaynar su ekleyip eritiyoruz, çatalla yapabilirsin canım, panik yok, sonra üstüne 3-4 damla limon ve hemen tencereye ekliyoruz ve bir sefer karıştırıyoruz.
Bu kısmı biraz hızlı yapmalısın ki tereyağı yanmasın. Üstüne, pirinclerin üstünü kapatacak kadar kaynar su ekliyoruz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Tane tane dökülüp de hava atmazsan noliyim…
İyi pilav için kurallar:
Tereyağında elini korkak alıştırma
Pirinci önceden yarım saat sıcak suda beklet (işten gelince üstünü değişene kadar geçer)
Bulyon kullan (sağlıksız diyosan normal et suyu kullan dicem de evde olmadıgını ikimiz de biliyoruz)
Baldo pirinç kullan
İki damla limon kullanıcan
Kettle da kaynar suyu en başından hazır et 6. Tereyağını azıcık cozurdatmalısın, azıcık kokusu çıkmalı.
PEYNİRLİ AKDENİZ SALATASI TARİFİ
Beyaz peynirli Akdeniz salatası tarifi için malzemeler
Akdeniz yeşillikleri
Keçi peyniri
Çörek otu
Kiraz domates
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limon
Beyaz peynirli Akdeniz salatası Nasıl Yapılır
Lezzet'in salata tarifleri ile iftar sofralarınıza tat katın. Akdeniz yeşilliklerini bol suyla yıkayıp süzün. Keçi peynirini iri küpler şeklinde dilimleyin ve üzerlerine çörek otu serpiştirin. Yeşillikleri iri parçalar şeklinde doğrayıp büyük bir kaseye alın. Üzerine küp kesilmiş beyaz peynirleri ve kiraz domatesleri yerleştirin. 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ve yarım limonun suyunu bir kapta karıştırın. Salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın.
İFTAR YEMEĞİ TATLI TARİFİ
2 Malzemeli Kolay Sufle
2 Yumurta Akı
2 yemek kaşığı Dolusu Kahvaltılık Çikolata 170 gr
(Nutella, Torku,Saralle. . hepsi olur)
Pişme Süresi:
(Kaynamakta olan ve kapağı kapalı bir Tencere veya Tavada)
Rafadan :4 Dakika
Orta : 6 Dakika
Kati: 10 Dakika
____2 MALZEMELİ SUFLE TARİFİ____
Sufle Kalıbı olması şart değil, Minik Güveçlerde veya Porselen Fincanda Yapabilirsiniz.
Sufleniz sadece 2 malzemeyle en fazla 20 dakikada içinde Servise hazırdır.
Dondurma veya taze meyvelerle Servis edebilirsiniz Şahane oluyor. ..
Yapıcak Arkadaşlarıma Şimdiden Afiyet olsun