Halim Aşı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Halim Aşı Nasıl Yapılır?

Halim Aşı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Halim Aşı Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Halim Aşı nasıl hazırlanır, Halim Aşı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Halim Aşı
Halim Aşı için Malzemeler:

1 su bardağı nohut ½ kg kemikli et 1 su bardağı buğday yarması 1 adet soğan 6 su bardağı su 1,5 yemek kaşığı salça 1,5 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Halim Aşı Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Nohutu geceden ıslatın. Soğanları yemeklik doğrayın ve nohutu haşlayın, haşladıktan sonra buğday yarmasını ve eti ekleyerek iyice pişirin. Tuz ve karabiberini ekledikten sonra soğanları margarinle kavurun ve salçayı ilave edin. Biraz kavurduktan sonra bu karışımı çorbaya ekleyip, sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN !

Yemek Tarifleri Haberleri