Bugün sizlerle Halka nasıl hazırlanır, Halka yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Halka için Malzemeler:
2 bardak un 2 adet yumurta 4 adet yumurta sarısı 1 bardak şeker 1tatlı kaşığı kabartma tozu 1tatlı kaşığı vanilya 2 kaşık tereyağı 1çay bardağı çekilmiş badem ½ limon kabuğu 1 çay kaşığı tuz
Halka Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Unu eleyip ortasını açın boşluğa yumurtaları, yumurta sarılarını, şekeri, kabartma tozunu, tereyağını ve tuzu en sona da rendelenmiş limon kabuklarını katıp iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru 1saat buzdolabında dinlendirin; ardında elinize parçalar alıp halka şekli vererek kuru tepsi üzerine dizin. Badem ile vanilyayı karıştırın, halkaların üzerine serin ve 160 derecede pişirin.