Bugün sizlerle Hamsi Kuşu nasıl hazırlanır, Hamsi Kuşu yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Hamsi Kuşu için Malzemeler:
1 kg hamsi 1 adet soğan 2 adet yumurta 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı kuru nane kırmızı biber zeytinyağ karabiber un tuz
Hamsi Kuşu Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Balıkları temizleyin. Etine zarar vermeden kılçıklarını çıkartın. Soğanı ince doğrayıp tuz ve karabiber ile ovun. Hamsiyi ortadan ikiye açarak içine ince kıyılmış maydanoz, kuru nane ve kırmızı biberle yaptığınız karşımı koyun. Un ve yumurtaları çırpıp koyu bir kıvama getirin. Hamsiyi bu bulamaça bulayıp kızgın yağda pişirin.
Hamsi kuşu 2. tarif
Hamsi kuşu için Malzemeler:
1 kg. hamsi 2 tatlı kaşığı bira mayası yarım tatlı kaşığı toz şeker 4-5 damla limon 6 kaşık un yarım bardak ılık su tuz
Hamsi kuşu Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bira mayası, şekeri ılık suda eritin 1 saat sıcak yerde bekletin. Maya tuttuktan sonra unu ve tuzu ilave edin karıştırın. Balıkları zedelemeden kılçıkları çıkarın. Çiçek yağını tavada kızdırın. Balıkları 2'şer 2'şer kuyruklarından tutarak önce karışıma batırın ve kızgın tavaya atın, iki tarafını kızartın.
Hamsi Kuşu 3. tarif
Hamsi Kuşu için Malzemeler:
1 kg ayıklanmış hamsi 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı mısır unu Tuz Zeytinyağ
Hamsi Kuşu Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Balıkları derisi dışa gelecek şekilde ikişer ikişer birleştirin. Bir kabın içinde unları ve tuzu karıştırın. Balıkları bu karışıma bulayarak tavaya, tavanın ortasından başlayarak dizin. Üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirerek 3 dk kadar bir yüzünü sonra 3 dk kadar diğer yüzünü pişirin. Afiyet olsun.
Hamsi Kuşu 4. tarif
Hamsi Kuşu için Malzemeler:
1 kg taze (ya da tuzlanmış) hamsi 2 yemek kaşığı mısır un 1 su bardağı zeytinyağ 2 adet yumurta maydanoz taze soğan tuz
Hamsi Kuşu Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Hamsilerin kılçıklarını, balıkları iki parçaya ayırmadan dikkatlice çıkarın. Taze soğan ve maydanozu çok ince kıyıp, tuzla ovun. Birbirlerine yapışmaları için biraz mısır unu serpiştirip tekrar karıştırın. 3 hamsiyi açık şekilde ve kuyruklan bileğe doğru gelecek biçimde sol elinizin avucuna koyun, soğanlı kanşımdan ilave edin. Üzerine tekrar üç hamsi kapatın. Daha sonra avuç içinde sıkıp, köfte biçimine getirin. Bu işlemi bütün hamsiler bitene dek tekrarlayın. Hepsini hazırlandıktan sonra, mısır unu ve çırpılmış yumurtaya bulayıp, tek tek kızgın yağda kızartın veya tepsiye dizerek fırında pişirin. Sıcak veya soğuk olarak mısır ekmeği ile servis yapın.