Hamsi Tuzlama tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Hamsi Tuzlama Nasıl Yapılır?

Hamsi Tuzlama nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Hamsi Tuzlama Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Hamsi Tuzlama nasıl hazırlanır, Hamsi Tuzlama yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Hamsi Tuzlama için Malzemeler:

1.5  bardak kaya tuzu 2  kg hamsi 2 kiloluk ağırlık (taş) 3-4 defne yaprağı

Hamsi Tuzlama Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Hamsilerin başlarını koparın ve içlerini iyice temizleyin. Iyice yıkadıktan sonra iki saat kadar, suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin. Hamsinin boyuna uygun bir kavanoza bir kat hamsi, bir kat tuz ve aralara defne yapraklarını yerleştirerek hamsiyi istif edin. En üste bastırmak için taşı koyup kavanozun kapağını kapatın. Yaklaşık 1,5 ay sonra yenecek kıvama gelecektir. Yeneceği zaman yeterli miktarda çıkarıp yıkayın ve tuzunun çıkması için 2 saat suda bekletin. Hamsi tuzlamasını üzerine zeytinyağı ve limon dökerek söğüş şeklinde ya da pilakisini yaparak yiyebilirsiniz. İlkbahar ve yaz ayları Marmara hamsisi için uygundur. Kış mevsiminde yapılan tuzlamaların yenecek kıvama gelmesi için 3-4 ay beklemek gerekir.

Yemek Tarifleri Haberleri