Hamsili Pilav nasıl yapılır? Hamsili Pilav tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Hamsili Pilav'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Hamsili Pilav ise merak konusu oldu. Hamsili Pilav nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Hamsili Pilav tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Hamsili Pilav’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler ''Hamsili Pilav'' nasıl pişirilir? Hamsili Pilav için hangi malzemeler gerekli? Hamsili Pilav nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Hamsili Pilav malzemeleri ve Hamsili Pilav tarifi...

HAMSİLİ PİLAV TARİFİ

Malzemeler:


    1,5 kilo hamsi
    3 adet soğan (rendelenmiş)
    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    2 yemek kaşığı kuş üzümü
    1,5 su bardağı pirinç
    1 tatlı kaşığı yenibahar
    1 tatlı kaşığı karabiber
    Tuz
    Maydanoz
    2 su bardağı sıcak su ( pilav için )
    Tereyağı
    Sıvı yağ

Tarifi:

Hamsiler güzelce ayıklanır ve kılçıkları temizlenip yıkanır.

Hamsiler suda bekletilir ve tuz, limon suyu eklenir. Bu sayede hamsi kokusu pilava sinmez. En az 20 dakika.

Kuş üzümleri bir kaseye alınıp ılık suda bekletilir.

Pirinçler yıkanıp sıcak suda tuz eklenip bekletilir.

Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur. Soğanlar eklenip kavrulur.

Fıstıklar eklenip kavurmaya devam edilir.

Kuş üzümlerinin suyu süzülür ve tencereye eklenir.

Karabiber, yenibahar, tuz eklenir.

Pirinçler eklenip suyu da eklenip kısık ateşte pişirilir.

Pişince maydanoz eklenip karıştırılır.

Borcam tereyağıyla iyice yağlanır ve hamsiler dizilir.

İç harcı eklenip gene hamsi dizilir.

Üzerine çok az sıvı yağ dökülür.

180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirilir. Bende bir Rizeli olarak yöresel yemeğimizi paylaşmak istedim.

Yemek Tarifleri Haberleri