Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' Hamursuz Patlıcan Lazanya '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Hamursuz Patlıcan Lazanyaı ise merak konusu oldu. Hamursuz Patlıcan Lazanya nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Hamursuz Patlıcan Lazanya İşte tarifi...
MALZEMELER
Hamursuz Patlıcan Lazanya Malzemeleri
4-5 kemer patlıcan
3-4 haşlanmış tavuk göğsü
4 domates
4 sivri biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 avuç rende taze kaşar peyniri
Tuz-karabiber
Beşamel Sos İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2,5 bardak süt
Muskat rendesi
Tuz-karabiber
Kızartmak İçin Malzemeler
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Patlıcanları ince uzun dilimler halinde kesin. Kararmamaları için tuzlu suda bekletin. Teflon tavaya az zeytinyağı koyarak kızdırın. Patlıcanları iyice kurulayıp fazla karartmadan arkalı önlü pişirin. Havlu kağıt serili tabağa çıkarın.
Haşlanmış tavuk göğüslerini küçük kuşbaşı doğrayın. Domatesleri küp, biberleri ince kesin. Tencerenizde 2 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırın ve tavukları ekleyerek kavurun. Sonra biberleri ilave edin ve biraz daha kavurun. Domatesi ekleyip tuz, karabiberle baharatlandırın ve arada karıştırarak 10 dakika soteleyin. Kenara alın.
Ayrı bir sos tenceresinde beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Çırpıcı yardımıyla sütü azar azar dökerek devamlı karıştırın. Yoğunlaştıktan sonra muskat rendesi, tuz ve karabiberini koyun, bir karıştırıp ocaktan alın. Beşamelin birazını tavuklarla karıştırın.
Kare cam kabınıza bir sıra patlıcan dizin. Üstüne tavuk sotenin bir kısmını yayın. Sonra tekrar patlıcan dizip aynı işlemi malzeme bitene kadar tekrarlayın. En üste kalan beşamel sosu yayın. Rende kaşar peynirini üzerine serpin.
Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.