Tatlılar,şekerli yiyecek ve içecekler;Tatlılar, şekerli yiyecek ve içecekler, şekerlemeler ve rafine şekerlerle yapılan diğer tatlıları tüketmek fibroz gibi karaciğer hastalıklarını tetikleyen riskli faktörlerdir.
Baş ağrıları;Baş ağrıları; karaciğer sağlıksız ve toksikken, beyne ve uzuvlara ihtiyacı olan enerjiyi gönderemeyip normal fonksiyonlarını yerine getiremediğinde ortaya çıkar. Bu yüzden de ağrı ve yorgunluk belirtileri beraberinde gelir.
Tuz kullanımı;Karaciğer; kötü beslenmeye sodyum, kalori, şeker, tuz vb. karışımına karşı çok duyarlıdır. Bunu, kan basıncında ve kolesterolde yükselme ve yağlı karaciğer hastalığı olarak dışarı vuracaktır.
Alkol tüketimi;Bunu hepimiz biliriz. Karaciğer için alkolden daha zararlı bir madde yoktur.Karaciğere zarar verir ve temel işlevlerini yerine getirmesini önler. Karaciğerin kimyasal dengesini bozar, karaciğer hücrelerini tahrip eder ve yağlı karaciğer hastalığına, hepatite ve siroza neden olur.
Sağlıksız besinler;Sağlıklı bir karaciğeri korumak için tereyağı, yağlı etler ve sosis tüketiminizi azaltmanız gerekir.
Aşırı yağlı yiyecekler;Aşırı yağlı yiyecekler, şeker, yumurta sarısı, çok tuzlu yiyecekler vb. besinlerden uzak durmalısınız. Bu yiyecekler sağlığınız ve karaciğeriniz için zararlı olurlar.
Ciltteki sararmalar;Hepatit B virüsü ya da daha yaygın olarak bilinen ismi ile sarılık hastalığında da meydana gelen ciltte sararma, yine bir karaciğer sorunu olan karaciğer yetmezliğinde de yaşanmaktadır.