Haşhaşlı Açma Tarifi | Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Haşhaşlı Açma tarifi ve Haşhaşlı Açma yapılması için gerekli malzemeler ile nasıl yapılacağını paylaşacağız.. Ağzınız ve gönlünüzde hoş tatlar bırakması temennisi ile… Afiyet Olsun…

Haşhaşlı açma  malzemeleri

1su bardğı süt

1 yumurta

 yarım çay bardağı sıvı yağ

yarım çay bardağı margarin

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

1 küçük paket yaş maya

Bir su bardağı haşhaş

Haşhaşlı açma yapılışı

İlk önce geniş bir kaba unumuzu eliyoruz

Eledigimiz unun ortasını havuz gibi acıp malzemelerimizi katmaya başlıyoruz

Önce  yumurtayı kırın sütü döküp elinizle karistir

Sıvı yağı, margarini içine katın harmanlamaya devam edin

Suyun icinde yumuşayan mayayı da dökün

Sonra ılıtılmış suyu yavaş yavaş dökün, yoğurmaya devam edin

Kulak memesi yumuşaklığında olan hamurumuzu temiz bir örtü ile kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakın

Mayalanmış hamurumuzu yumurta büyüklüğünde  parcalara ayırıp elimizle açıp küçük  servis tabağı büyüklüğünde açtığımız  Hamurların içine az bir sıvı yağla karıştırdığımız haşhaşlarımızı sürün

Sonra rulo gibi sarıp gül şeklinde yağlanmış tepsiye dizin

Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otuyla süsleyebilirsiniz

Isıtılmış 180 derecedeki fırında ( haşhaşlı açma veya başka bir hamurişi yaparken fırını önceden ısıtmayı unutmayın) 30 dakika pisiriyoruz,  haşhaşlı açmamız hazır, afiyet olsun

Yemek Tarifleri Haberleri