Haşhaşlı açma malzemeleri
1su bardğı süt
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı margarin
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 küçük paket yaş maya
Bir su bardağı haşhaş
Haşhaşlı açma yapılışı
İlk önce geniş bir kaba unumuzu eliyoruz
Eledigimiz unun ortasını havuz gibi acıp malzemelerimizi katmaya başlıyoruz
Önce yumurtayı kırın sütü döküp elinizle karistir
Sıvı yağı, margarini içine katın harmanlamaya devam edin
Suyun icinde yumuşayan mayayı da dökün
Sonra ılıtılmış suyu yavaş yavaş dökün, yoğurmaya devam edin
Kulak memesi yumuşaklığında olan hamurumuzu temiz bir örtü ile kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakın
Mayalanmış hamurumuzu yumurta büyüklüğünde parcalara ayırıp elimizle açıp küçük servis tabağı büyüklüğünde açtığımız Hamurların içine az bir sıvı yağla karıştırdığımız haşhaşlarımızı sürün
Sonra rulo gibi sarıp gül şeklinde yağlanmış tepsiye dizin
Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otuyla süsleyebilirsiniz
Isıtılmış 180 derecedeki fırında ( haşhaşlı açma veya başka bir hamurişi yaparken fırını önceden ısıtmayı unutmayın) 30 dakika pisiriyoruz, haşhaşlı açmamız hazır, afiyet olsun