Son günlerde grip vakaları artışa geçti. Hastanelere bu yönde başvurular artınca vatandaşlar da bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek besinlere yöneldi. Bu konuya ilişkin olarak Prof. Dr. Osman Müftüoğlu tavsiyelerde bulundu.
Müftüoğlu, Hürriyet'te kaleme aldığı köşe yazısında bağışıklık sistemini güçlendirecek besinleri ve faydaları hakkında bilgi verdi. İşte Müftüoğlu'nun önerdiği 4 mutfak sırrı...
YOĞURT
Probiyotik bakterilerden, proteinler, D ve B vitaminlerinden zengin yapısı ve Omega 3 içeriği nedeniyle özellikle doğal ve ev yapımı yoğurt otomatik olarak ilk sırayı alıyor.
KEFİR
Kefir yoğurttan daha güçlü bir probiyotik bombası ve bilinen en güçlü, en faydalı bağışıklık güçlendirici içecek olarak ikinciliği fazlasıyla hak ediyor. Tadı başlangıçta hoşunuza gitmese bile ısrar edip deneyin. Zamanla siz de benim gibi alışıp seveceksiniz.
TURŞULAR
Turşuların hepsi muazzam bir probiyotik ve prebiyotik güç kaynağı ama lahana turşusuna ilave bir paye vermek lazım. Turşuların her biri bağırsaklarımızdaki gizli bağışıklık dostlarımızın, mikrobiyotamızın en önemli destekleyicisi.
ŞALGAM VE BOZA
İkisi de güçlü birer prebiyotik ve probiyotik içecek. Üstelik ikisi de bizim mutfak kültürümüzün geliştirdiği muazzam iki besin. Peki, şalgam mı, boza mı? Bana sorarsanız daha düşük kalori içeriği ve yaz kış tüketilebilme şansı nedeniyle şalgam bozadan bir tık öndedir.