Havuçlu börek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Havuçlu börek Nasıl Yapılır?

Havuçlu börek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu börek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Havuçlu börek nasıl hazırlanır, Havuçlu börek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Havuçlu börek için Malzemeler:


4  adet yufka 3  adet orta boy havuç 1 dilim beyaz peynir 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 1 yemek kaşığı sıvıyağ Sosu için, 1 çay bardağı yoğurt 1  adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı susam


havuçlu börek Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin. Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın. Havuçlar yumuşayıncaya kadar tavada kavurun. Kavrulan havucu ocaktan indirip soğuması için bekletin. Beyaz peyniri çatalla ezin. Soğumuş havuç, beyaz peynir ve maydanozu karıştırın. Sosunu hazırlamak için yoğurt, susam, yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. İki yufkayı üst üste serip yoğurtlu sosu sürün. Tam ortasına havuçlu harç koyun. Rulo biçiminde sarın. Yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi yapın. Yağlanmış fırın tepsisine börekleri yerleştirin. Kalan yoğurtlu sosu böreklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen böreği fırından çıkarıp ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz üzerine domates sosu dökebilirsiniz.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri