Hello Kitty Pasta tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Hello Kitty Pasta Nasıl Yapılır?

Hello Kitty Pasta nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Hello Kitty Pasta Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Hello Kitty Pasta nasıl hazırlanır, Hello Kitty Pasta yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Hello Kitty Pasta için Malzemeler:

MALZEMELER: Pandispanya: 4  adet yumurta 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı sıcak su 7 yemek kaşığı şeker 7 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Islatmak için; süt Krema: 2 su bardağı süt 4 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı pirinç unu 1 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 50  gr. margarin 1 poşet krem şanti+1  bardak süt Kedi için; 40  gr. bitter çikolata, 80  gr. beyaz çikolata

Hello Kitty Pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Öncelikle kendinize bir model belirleyin ve bunu yağlı kağıda çizin.Ben bu transfer yöntemini ilk kez yaptığım için çok kolay ve güzel bir model olan kediyi seçtim. Düz bir zemin üzerine yağlı kağıdı ters çevirip, kaymaması için kenarlarından bantlayın.Modeli çizdiğimiz kısım altta olmalı. Şimdi transfer kedimiz için; bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıda çizdiğiniz kedi modelinin ana hatlarını, ince uçlu bir duy taktığınız krema torbası ile çizin.Ben yağlı kağıttan külah yapıp,krema torbası olarak kullandım.Ve duy kullanmadan,kağıdın ucunu çok küçük keserek sıktım. Burda önemli olan modelin en üst katmanından başlamak.Yani en üste gelecek olan kısmı ilk önce sıkıyoruz.Modeli katman katman çalışmak gerekiyor.Ben ilk olarak kedinin bıyıklarını,burnunu,gözlerini ve kurdelasını yaptım.Daha sonra baş çevresini dolandım. Daha sonra beyaz çikolatayıda benmari usulü eritin ve 1  kaşık ayırın. Ayırdığınız bir  kaşık beyaz çikolataya pembe gıda boyası katıp,karıştırın.Pembe olan kurdelasını ve burnunu doldurun. Daha sonra geri kalan beyaz kısımları doldurun ( resimlerdeki gibi ). İşlemimiz tamam. Yağlı kağıdı dikkatlice bir tepsinin içine alın ve bir gece buzdolabında bekletin. Model için çikolata yerine yağlı kremada ( buttercream ) kullanabilirsiniz. Kek için olan malzemeleri sırasıyla çırpın ve 175 derecede pişirin. Streç filme sarıp, 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün pandispanyayı ikiye kesin ve iki parçayıda süt ile ıslatın. Krema için; süt,şeker,pirinç unu,nişasta ve unu tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Margarin ile vanilyayı ekleyip,çırpın. Şantiyi 1  bardak süt ile çırpın ve ılımış olan kremaya ilave edip,çırpın. Kremanın yarısını pandispanyanın ilk katına yayın. Bu aşamada içine istediğiniz malzemeyi katabilirsiniz.Ben çikolata ve fındık koydum.Meyvede olabilir. Pandispanyayı kapatın ve kalan kremayı üstüne,yanlarına sıvayın. Kenarlarını dilediğiniz gibi süsleyin.Ben renkli boncuklar kullandım. Son olarak dolaptan çikolata kediyi çıkarın ve çok dikkatli bir şekilde yağlı kağıttan ayırın.Çabuk eriyebilir ve kırılabilir. Çikolata kedinin tersi yani altta kalan kısmı pastanın üzerine gelecek şekilde pastanın tam ortasına yavaş ve dikkatlice yerleştirin. Pastamız hazır.Ben en son olarak üzerine sim serpiştirdim. Pastayı buzdolabında birkaç saat dinlendirin ve servis yapacağınız zaman çıkarıp, dilimleyin.

Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları

     İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.

    Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
    Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.

    Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
    Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
    Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
    Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
    Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
    Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
    Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
    Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
    Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
    Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
    Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
    Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri