ÇİĞ SEBZELER
Daha uzun süre tok hissetmenin ve vücudu sağlıklı bir şekilde tutmanın en kolay yolunu lif bakımından yüksek çiğ sebzeleri tüketmektir. İçeriğindeki yüksek su miktarı olan ve besin, vitamin açısından yüksek olan sebzeleri tüketmek iştahı keserek kilo vermeye yardımcı olacaktır.
CHİA TOHUMU
Lif, protein, antioksidanlar, sağlıklı yağlar, vitamin ve mineraller bakımından zengin olan chia tohumları yüksek lif içeriğinden dolayı da iştahı kesen bir diğer besindir. İçeriğindeki triptofan aminoasit tokluk süresini uzatarak acıkmayı engelleyerek, geç saatlerde gelen açlık hissine karşı koruma sağlıyor. 1 bardak kaynamış suyun içerisine atılacak olan 2 tatlı kaşığı chia tohumum biraz demini aldıktan sonra süzülerek yemeklerden önce tüketilebilir.
KEREVİZ
Doğal bir besleyici ve vitamin deposu olan, içeriğinde yüksek miktarda su bulunan kereviz, tüketildiği zaman metabolizmayı düzenleyerek tokluk hissi verir ve iştahın kapanmasında etkili olur. Kereviz sapları, limon ve sudan oluşan kereviz kürü 3 günde bir tüketilerek iştah kesilebilir ve kilo verme kolaylaşabilir.
BADEM
Lif, vitamin ve mineral baakı9mından yüksek olan en çok tercih edilen kuruyemişlerden olan badem özellikle ara öğünlerde sıkça tüketilen ve iştahı kapatarak gün içinde oluşabilecek yeme hissini en aza indirmeye yardımcı olur.
TARÇIN
İnsülin dengesinin korunmasını sağlayarak kan şekeri ve kolesterolü dengeleyen tarçın, tüketildiği zaman açlık hissini ortadan kaldırmaya ve yoğun şekilde gelen tatlı krizlerini en aza indirerek iştahı kesmeye yarayan baharatlardan biridir.
YULAF EZMESİ
Tatsız olduğu için pek tercih edilmeyen ancak kilo vermede en etkili yöntemlerden birisi olan yulaf ezmesi potasyum, magnezyum, folik asit ve besin lifi bulunmasından dolayı tüketildiği zaman iştahı kapatarak uzun sürecek olan bir tokluk hissi vermeyi sağlıyor.
KIRMIZI BİBER
Baharat yapımında sıkça kullanılan ve tüketildiği zaman iştahın kesilmesini sağlayarak kilo vermede tekili olan kırmızı biber, damak tadını körelterek yeme isteğini en aza indirerek kilo vermeye yardımcı olur.
HİNDİBA KÖKÜ
Vücudun tamamen parçalayamadığı ve sindiremediği prebiyotik lif olan insülin açısından zengin olan hindiba kökü, tüketildiği zaman midede yer kaplamaya neden olarak iştahı kesmeye ve kilo vermeye yardımcı oluyor.
KARPUZ
Antioksidanlar, elektrolitler sağlayarak kardiyovasküler sağlığın korunmasına yardımcı olan ve içeriğindeki yüksek su miktarından dolayı tüketildiği zaman midede yer kaplayarak tokluk hissini sağlayan karpuz, iştahı keserek kilo vermede etkili olacak yazın tüketilmesi en iyi sebzelerden birisidir