ELMA VE FISTIK EZMESİ
Lif açısından ve vitamin açısından oldukça faydalı olan elma, ara öğünlerde fıstık esmesi ile karıştırılarak tüketilebilir. Protein ve lif alımına fayda sağlayacak olan ikili gün içinde tok tutmayı sağlayacaktır.
KREM PEYNİRLİ KEREVİZ SAPLARI
Düşük karbonhidrattan dolayı lezzetli bir atıştırmalık olacak olan krem peynirli kereviz sapları içeriğindeki yüksek lifler sayesinde tok tutan harika bir atıştırmalık olacaktır.
BADEM VE BİTTER ÇİKOLATA
Antioksidanlar açısından zengin bir besin olan bitter çikolata, yüksek vitamin değeri olan badem ile birlikte tüketildiğinde kalp sağlığını korumakla kalmaz, diyet yaparken tok tutacak bir atıştırmalık olabilir.
SALATALIK VE HUMUS
İçeriğindeki yüksek sudan dolayı kalori açısından oldukça az olan ve severek tüketilen salatalık, protein, lif ve kalp dostu yağların bir karışımı olan humusla birleştirilerek tüketilirse hem kilo vermeye yardımcı olacaktır hem de ara öğünlerde tok kalmayı sağlayacaktır.
MEYVELER
Lif, mineral ve vitamin açısından oldukça zengin olan ve sağlık için bin türlü faydası bulunan meyveler, ara öğünlerde tüketilebilecek olan en faydalı besinlerin başında gelmektedir. Ulaşım açısından oldukça kolay olan meyveleri tüketmek tok tutmayı sağlayarak kilo vermede etkilidir.
SMOOOTHİE
Diyet yaparken bir sonraki öğüne kadar meyve sebzeleri daha eğlenceli hale getirerek tok kalmak isteyenler için yapılacak olan smoothieler iyi bir atıştırmalık olacaktır. Tok kalarak protein alımını yükseltmek isteyenler smoothienin içiriğine yoğurt ekleyebilirler.
TON BALIĞI VE TAM TAHILLI EKMEK
Kalp sağlığı, iltihaplanma ve diğer sağlık sorunları için omega-3 açısından zengin olan konserve ton balkıları ara öğünlerde tüketilebilecek ve tok tutmayı sağlayacak olan besinlerdendir. Balığı tek başına tüketmek istemeyenler için tam tahıllı buğday ekmeği iyi bir ek olabilir.
YULAF EZMESİ
Yoğurtla veya sütle tüketilebilen, lif ve protein açısından oldukça yüksek bir değer sağlayan yulaf, ara öğünlerde tüketildiği zaman tokluk hissi verecektir. Yulafın içeriğine kuruyemiş, meyve gibi ek takviyelerde ilave edilebilir.
AVOKADO
İçeriğindeki yüksek lif ve yağdan dolayı oldukça sık tüketilen avokado, ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketilecek besinlerden birisidir. Kalori açısından düşük olan avokado, biraz tuz ve pul biber ile tüketilebilir.