HÜCRELERİ KORUR
Kiraz kalorisi düşük bir meyvedir. Lif, vitamin ve mineraller açısında besin değeri yüksek olan bu meyve, C, A ve K vitaminlerini içeriğinde bulundurur. Kirazlar antitoksidanlar açısında oldukça zengindir. Bu da vücudun hücrelerdeki günlük hasarlarla başa çıkmayı sağlayabilir. Metabolizma, sigara, iltihaplanma gibi durumlardan kaynaklanan durumları azaltmaya yardımcı olur.
EGZERSİZLERDE YARDIMCI OLUR
Bazı araştırmalar kiraz suyunun egzersiz yapmada iyi bir yardımcı olabileceğini söylüyor. Egzersiz ve spor öncesi kiraz yemek veya kiraz ürünleri tüketmek oluşabilecek kas ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabilir.
DİYABETTE OLUŞABİLECEK ETKİLERİ AZALTIR
Diyabetli insanlar arasında yapılan bir araştırmada 2 hafta boyunca düzenli olarak kiraz tüketen insanlarda tansiyon ve kan değerlerinin düştüğü görülmüştür. Kiraz tüketmek diyabeti bitirmeyeceği gibi bu hastalığı geçirenlere yardımcı olacaktır.
DAHA İYİ BİR UYKU İÇİN
Gün içinde kiraz tüketmek geceleri daha iyi ve sağlıklı bir uyku uyumaya yardımcı olabilir. Kiraz yemek yerine kiraz suyu içmek de aynı etkiyi gösterecektir. Kirazın daha iyi bir uyku sağlamasının nedeni içeriğinde melatonin bulundurmasıdır.
BEYİN HÜCRELERİNİ CANLANDIRIR
Kirazlara kırmızı rengini veren antosiyaninler, daha iyi beyin sağlığı, düşünme ve hafıza ile ilgilidir. Düzenli olarak her hafta kiraz tüketen demans hastalarında bir süre sonra söz akıcılığı ve hafıza güçlendirici etkisi görülür. Demans hastalığına tam çare olmamakla birlikte hastalığın getirdiği zorluklara yardımcı olabilir.
KOLESTEROLDE ETKİLİ
Kiraz ve kiraz ürünleri kolesterolü düzenleyerek kalp hastalığı risklerini azaltabilir. Ayrıca kiraz sindirimi düzenleyerek kabızlığı önleyebilir.