Susamın ezilmesiyle elde edile tahin özellikle kahvaltılarda tüketilen bir besindir. Ancak tahinin bilinmeyen bir çok faydası bulunmaktadır.
İçinde bulunan kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, demir, bakır ve çinko bulunması sebebiyle harika bir E vitamini deposudur.
Çok güçlü bir antioksidan olma özelliği taşıyan tahin günde bir kaşık tüketimiyle dahi büyük fayda sağlayacaktır.
Kanser hücrelerine karşı vücudun direncini arttırdığı gibi Koronavirüs, gribe karşıda vücudu güçlü kılar aynı zamanda dış etkenlere karşı koruma sağlar.
Tahiniden alınan en önemli minerallerden biride bakırdır. Bakır, ağrıyı azaltma ve şişliği giderme gibi özelliklere sahiptir. Romatoid artrit semptomlarının tedavisinde etkili anti-enflamatuar yetenekleri vardır.
Tüketim alanlarında çeşitlilik gösteren tahin, meyvelerin üzerinde servis edilebilir. Meyve tüketmeyen birisi ise yoğurtla da karışım yapılarak yenebilir. Her türlü tüketim sağlandığında bağışıklığı güçlendirecek ve dış etkenlere karşı gard olacaktır.
Tahin, omega-3 ve omega-6'nın yanı sıra iyi miktarda diyet lifi gibi faydalı yağ asitleri bakımından zengin bir besindir. Bu yağ asitleri sayesinde vücutta bulunan sinir dokularının gelişimini artar.
Omega-3 yağ asitleri sadece vücuttaki kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olmasının yanı sıra, iltihap kaynaklı kardiyovasküler hastalığın tedavisinde de yardımcı olur.
Bakır, fosfor, kalsiyum ve demir gibi çeşitli mineral profilleriyle, tahin kemik yoğunluğunu artırmaya ve osteoporozu önlemeye yardımcı olabilir.
Tahin bağışıklık sisteminin ihtiyaç duyduğu desteği sağlar. Aynı zamanda işlenmiş gıdalar veya zararlı şekerler tüketmek yerine kullanılan tahin kilo alımını dengeler.