Hindistan cevizli kurabiye malzemeleri
2 Tane Yumurta
150 Gram Tereyağ
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
3 Su Bardağı Un
1 Pakat Vanilya
Yarım Paket Kabartma Tozu
1 Yemek Kaşığı Kakao
İç Dolgusu İçin
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
2 Su Bardağı Hindistan Cevizi
1 Yumurta Akı
Üzeri İçin
• Frambuazlı Damla Çikolata ( illa frambuazlı olacak diye bişey yok normalde olur )
Hindistan Cevizli Kurabiyenin HAZIRLANIŞI TARİFİ
Keki yapacağımız kasemize unu, pudra şekerini, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu topaklanmaması için bir elek yardımı ile eliyoruz.
Elimizle harmanladığımız malzemelerin ortasından kıyılara doğru açıyoruz ve çukur yapıyoruz
Ortasına 1 tane yumurtayı kırıyoruz.
İkinci yumurtanın sarısını alıp akını ayırıyoruz.
Tereyağını üzerine ekliyoruz.
İçerisine un koymadan, tereyağ eriyene kadar yoğuruyoruz.
Eridikten sonra kasenin içine un ilave ederek yoğuruyoruz.
Hazırladığımız hamuru başka bir kaseye alıp, dinlenmek üzere bırakıyoruz.
Sonrasında ise içini hazırlıyoruz.
Önceden ayırmış olduğumuz yumurta akını bir kaba alıp şeker ile Hindistan cevizini üzerini ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz bu hamurdan parçalar koparıp, yuvarlak toplar haline getiriyoruz.
Bu toplar cevizden biraz daha büyük olabilir.
Hamur parçalarının üzerine avcumuzla hafiften bastıtıp genişlemesini sağlıyoruz.
Daha önce hazırladığımız iç harcından da aynı boyutlarda bezeler koparıyoruz.
Hamurun üzerini kapatacak şekilde yuvarlıyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştiriyoruz ve kurabiyelerimizi üzerleri kızarana dek 180 derecelik fırına veriyoruz.
Frambuazlı damla çikolatasını bir kaba alıyoruz. Ama ısıya dayanıklı bir kase olması gerekiyor.
Ocakta kaynamakta olan bir tencerenin ya da çaydanlığın üzerine koyup erimesini sağlıyoruz.
Fırından çıkan kurabiyeler biraz soğuduktan sonra servis tabağına koyuyoruz.
Külah yaptığımız yağlı kağıtların içine erittiğimiz frambuazlı damla çikolatayı döküyoruz.
Son olarak da külahın alt kısmını keserek çikolatayı kurabiyelerin üzerine damlatarak süslüyoruz. Ve servis ediyoruz.