Hint Usulü Karides tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Hint Usulü Karides Nasıl Yapılır?

Hint Usulü Karides nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Hint Usulü Karides Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Hint Usulü Karides nasıl hazırlanır, Hint Usulü Karides yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Hint Usulü Karides için Malzemeler:

4 kişi için 24  adet çiğ kabukları soyulmuş iri karides 1 çorba kaşığı margarin az tuz 1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan 2 çorba kaşığı konyak 2 kahve  fincanı beyaz şarap 1 çay  fincanı et suyu yoksa su 2 çay kaşığı köri 1 tatlı kaşığı silme un 1 tatlı kaşığı tereyağı

Hint Usulü Karides Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Küçük bir tencereye margarini koyup kızdırıp karidesleri ve tuzu ekleyip hızlı ateşte bir kere alt üst edip karıştırın. Konyağı ilave edin. Tencereyi eğin ve alevlendirin. Üzerine köri koyup bir kere karıştırın. Beyaz şarap ve et suyunu da ekleyin. Kapağını kapatın ve ağır ateşte 5 dakika pişirin. Bir kevgirle karidesleri çukur bir kaba çıkarın. Tereyağı ile unu karıştırıp tenceredeki karides suyuna ekleyin. İyice karıştırarak ağır ağır birkaç dakika kaynatıp karideslerin üzerine dökün ve servis edin. Yanında biraz kızarmış maydanoz ve kızarmış badem verebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri