Hollanda Usulü Balık tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Hollanda Usulü Balık nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Hollanda Usulü Balık Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Hollanda Usulü Balık nasıl hazırlanır, Hollanda Usulü Balık yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Hollanda Usulü Balık için Malzemeler:

800gr levrek fileto 1 adet soğan 1 adet havuç 5 bardak su 2 adet yumurta sarısı 2,5 kaşık tereyağı 5 kaşık margarin 3 kaşık su ½ limon tuz

Hollanda Usulü Balık Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Balık filetolarını tepsiye dizin ve üzerine doğradığınız sebzeleri yerleştirip suyu dökün. Tuzunu ayarlayıp tepsinin kapağını kapatın ve orta ateşte 20dk haşlayın. Haşlanan balıkları servis tabağına alarak sebze ile süsleyin. Balıklar haşlanırken ayrı bir kapta yumurta sarılarını 3 kaşık su ve az tuz ile çırpın bunu da içi kaynar su dolu bir tencereye oturtun. Kap ısınınca minik parçalara böldüğünüz yağları kaba koyun ve sürekli karıştırarak eritin. Mayonez kıvamı alınca ocaktan indirip limon sıkın. Haşlanan balıkları, bu sos ile servise sunun

Yemek Tarifleri Haberleri