Hollandez Soslu Levrek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Hollandez Soslu Levrek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Hollandez Soslu Levrek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Hollandez Soslu Levrek nasıl hazırlanır, Hollandez Soslu Levrek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Hollandez Soslu Levrek için Malzemeler:

1,5 kg levrek filetosu 8 adet mantar 250gr karides 1 kg ıspanak 3 kaşık tereyağı 2 adet yumurta sarısı 1 adet limon 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri 1 fincan sirke tuz karabiber

Hollandez Soslu Levrek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Karidesleri 1,5 bardak su ve 1 fincan sirke ile bir tencereye alın, tuz serpip kaynamaya bırakın. Haşlanınca suyunu süzüp soğuk su altıda kabuklarını çıkarın. Mantarları doğrayın, 1tatlı kaşığı tereyağında sote edip karideslere ekleyin. Ispanakları yıkayıp doğrayın 6 bardak su içinde haşlayın; yumuşadığı vakit kevgirden geçirerek süzün. Bir kap içinde 1 kaşık tereyağını eritin, ıspanakları burada kavurup tuz ve biber ekleyin. Pişen ıspanağı fırın tepsisine birer santim aralıklı oval şekillerde koyun. Onların da üzerine levrek filetolarını pay edin. Aralara mantarlı karışımı yayın, limon sıkıp, baharat serpin. Yumurta sarılarını ½  fincan su ve az tuz ile çırpın. İçi kaynar su dolu bir kuşane içine oturtup ısıtın. Isınan yumurtalara kalan tereyağını minik parçalara bölerek katın, erisinler. Bu arada sürekli karıştırmalısınız. Karışım mayonez kıvamını alınca ocaktan alın ve içine 2 kaşık kadar limon suyu ekleyin. Bu karışımı da tepsiye koyduğunuz malzemenin üzerine yayın. En sona rendelenmiş kaşar peynirini serpin; servise yakın zaman 170dereceli fırında kızartarak sıcak olarak sofraya sunun.

Yemek Tarifleri Haberleri