Kafada Kurulan Diyaloglar
Kafada fazla kullan diyaloglar ve bazı şeyleri Fazla kafaya takma gibi durumlar horlamaya neden olabilir. Kafadaki iç diyalogları kapatmak için meditasyon ya da yürüyüş gibi egzersizler yaparak kişinin kendini sessize alması mümkün olur. Bu şekilde sakinleşip stresten uzaklaşıp horlamayı az da olsa engelleyebilirsiniz.
Terk Edilme Duygusu
Çocukken yaşanan yalnızlık ya da ebeveyn tarafından fazla yalnız ilgisiz sevgisiz bırakılma ve terk edilme duygusu gibi durumlarda genellikle horlamaya sebep olabilir. O psikolojik durumlar çocukluktan gelme olup bilinçaltına yerleştiyse eğer horlama olarak fiziksel açıdan ortaya çıkabilir. Bu yüzden küçükken çocuklarla Kurulan ebeveyn ilişkisi oldukça önemlidir.
Ebeveyn Ayrılığı
Eğer anne ve baba çocuk küçük yaştayken ayrıldıysa bu çocuk içerisinde bilinçaltına yerleşerek olumsuz bir korku oluşturabilir. Bu korku neticesinde ebeveyn ayrılıkları sonrasında çocukta oluşan korku ileriki yıllarında fiziksel açıdan horlamaya sebep olabilir. Bu yüzden anne ve baba da ayrılma durumu söz konusu oluyorsa bunun çocuğu etkilemeden daha sakin ve bir şekilde pedagog eşliğinde açıklanması daha doğru olur.
Horlamadan Rahat Uyku İçin Neler Yapılır
Belli başlığım bitki çayları ile bir yandan şifa bulabilir bir yandan horlamanın etkileri azaltılabilir. Sarı kantaron bitki çayı içildiğinde gece yatmadan önce içmek horlamanın etkilerini azaltabilir. Papatya ve kedi otu bazlı bitkiler de çay olarak tüketildiklerinde yine horlamanın etkilerini azaltıcı ve vücudu rahatlatıcı bir etki bırakır.
Bu bitki çaylarını tercih ederek daha iyi bir şekilde uyuyabilir ve horlamayı azaltarak daha sakin bir uyku çekebilirsiniz. Papatya çayı içmek de derinlemesine uyku ve stresi azaltan bir etki bıraktığı için yatmadan önce yine Tercih edebilirsiniz. Oda içerisinde tütsü gibi hafif kokular kullanarak yine daha rahat uykuya dalabilirsiniz.