Bugün sizlerle Hörre nasıl hazırlanır, Hörre yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Hörre
Hörre için Malzemeler:
2,5 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı salça 3 yemek kaşığı un 5 bardak su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber
Hörre Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir tencerede 2 kaşık tereyağı ile unu, kısık ateşte kavurun. Rengi dönünce yavaş yavaş suyunu da ekleyin, sonra tuz ve karabiberini ilave edin. Sürekli karıştırarak dibi tutmasını engelleyin. Küçük bir tavada yarım kaşık tereyağını eritin ve salçayı da ekleyin.Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın.