Meslek Bilgileri | |
Meslek Kodu : 7512.32 | |
Meslek Adı : Höşmerim Ustası | |
Grup Bilgileri | |
M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar | |
M. Alt Ana Grubu : Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar | |
M. Grubu : Gıda İşleme Ve İlgili İşlerde Çalışanlar | |
M. Birim Grubu : Fırıncılar, Pastacılar Ve Şekerleme İmalatçıları | |
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim | |
Meslek Detay Bilgileri | |
Meslek Tanımı Nedir? | |
Tuzsuz taze peynir, nişasta, pirinç unu konularak peynir tatlısı yapan kişidir. | |
Görev ve İşlem Basamakları : |
Höşmerim Ustası; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
- İş planlaması ve organizasyonu yapmak,
- Hijyen kurallarına uygun olarak çalışma ortamını hazırlamak,
- Höşmerim yapımında kullanılan malzemeleri temin etmek,
- Kullanılacak malzemeleri sırasıyla uygun oranlarda karıştırmak, pişirmek,
- Tabaklara alarak süslemek ve servise hazır hale getirmek,
- Çalışma alanının temizlik ve düzenini sağlamak,vb. görev ve işlemleri yerine getirir.