PROTEİN KAYNAĞI
Yüksek miktarda amino asit barındıran susam, iyi bir protein kaynağıdır. Özellikle yük miktarda protein içerikli beslenen kişiler susamı yemeklerine ve saltalarına ilave ederek tüketebilirler.
İLTİHAPLANMALARA KARŞI KORUR
Anti enflamasyon özelliklerinden dolayı iltihaplanmalara karşı savaşacak olan susam, kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olarak obezite ve kanser ile kalp ve böbrek hastalıkların risklerini azaltır, görülmelerini engeller.
KALSİYUM KAYNAĞI
Kemik sağlığı için büyük önem taşıyan kalsiyumu içinde bulunduran susam, çiğ veya kavrulmuş bir şekilde tüketildiği zaman kemiklerin gelişimini destekler ve kırılmalara, incinmelere karşı koruma sağlar.
ANEMİ
Demir açısından zengin olmasından dolayı metabolizmanın canlanmasını ve düzenli bir şekilde çalışmasını sağlayan susam, kan değerleri düşüklüğünden dolayı yaşanan anemi hastalığı risklerini ortadan kaldırır.
DİYABET VE KOLESTEROL
Kan basıncını düzenleyen ve kan şekeri seviyelerini düşüren susam, tüketildiği zaman diyabet ve kolesterol hastalıklarının risklerini azaltmaya yardımcı olur, antioksidan içermesinden dolayı damarlardan kan akışına engel olacak bakteri ve virüslerin yok olmasına etki eder.
SİNDİRİM SİSTEMİ
Sindirim sistemi sağlığına etki ederek, bağırsakların düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olan susam, tüketildiği zaman özellikle bozulmuş bağırsaklardan dolayı görülen kabızlık sorununun giderilmesini sağlar.
SOLUNUM YOLLARI
Magnezyum içermesi hava yolları kaynaklı görülen astım risklerinin azaltılmasına ve diğer solunum kaynaklı hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur.
RADYASYONU ENGELLER
Susam da ve susam yağında bulunan bileşenler DNA'nın he türlü radyasyondan korunmasını sağlayarak, bağırsaklar ve dalak başta olmak üzere tüm organların hasar almasını engeller.