İftar menüsü 7 Mayıs | Bugün ne pişirsem? | Kolay İftar Menüleri

İftar menüsü 7 Mayıs, Bugün ne pişirsem, Kolay İftar Menüleri Ramazan ayında herkes tarafından merakla aranıyor. Bugün ne pişirsem derdinden sizi kurtarmak için Kolay iftar menüleri, pratik iftar menüleri hazırladık. İşte sizler için hazırladığımız 7 Mayıs 2019 İftar menüsü...

Ramazan ayında herkes merakla iftar menülerini aratıyor. Orucunuzu pratik, lezzetli yemeklerle açmak isteyen müslümanlar için iftar menüleri hazırladık. İşte sizler için hazırladığımız 7 Mayıs 2019 İftar menüsü: Terbiyeli tavuk çorbası, Patates kebabı, Tavada börek tarifi, Güllaç...

İFTAR MENÜSÜ ÇORBA TARİFİ 7 MAYIS 2019 SALI

TERBİYELİ (YOĞURTLU, SARMISAKLI) ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER
2 adet tavuk but ( Tercihe göre istediğiniz tavuk da olur)
1 çay bardağı tel şehriye
2 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
2 su bardağı yoğurt
3 silme yemek kaşığı un
1 yumurta
5 diş sarmısak
yarım limon suyu

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Tavuk butlarını tenceremize alıyoruz üzerine 2 litre sıcak su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Tavuklarımız pişerken biz terbiyemizi hazırlayalım. 2 su bardağı yoğurdumuza terbiye malzemelerini ekleyip güzelce çırpıyoruz. 30 dk pişen tavuklarımızı sudan çıkarıp kenara alalım ve didikleyelim. Kaynayan tavuk suyumuzdan birer kaşık birer kaşık alarak tedbirli bir şekilde terbiyemize ekleyerek, yoğurdumuzu kesmeden ılıtmaya çalışıyoruz. Unutmayın direkt sıcak su eklersek terbiyemize, yoğurdumuz kesilir ve hiç lezzetli olmaz. Burada püf nokta sıcak tavuk suyunu yavaş yavaş eklemek. Yaklaşık yarım litresini terbiyemize ekledikten sonra terbiyemiz ılınmış demektir. Isınan terbiyemizi tavuk suyumuzun içine çırpma teli yardımıyla yavaş yavaş döküyoruz. Yoğurtlu çorbalarda kapağı kesinlikle tam pişene kadar kapatmayın, kapatırsanız yoğurdunuz kesilir. Didiklediğimiz  tavukları da çorbamızın içine alıp 1 çay bardağı tel şehriyemizi ekleyelim. Şehriyeler yumuşayınca çorbamız hazır demektir. Afiyet, şifa olsun. 

İFTAR MENÜSÜ ANA YEMEK 7 MAYIS 2019 SALI

PATATES KEBABI TARİFİ

Köftesi için:

500 gr orta yağlı kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı kimyon.
4 adet patates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Sarımsak tozu
Tuz

Üzeri için:

1 tatlı salça
Yarım çay bardağı su
Patates Kebabı Tarifi Yapılışı
Köfteyi malzemeleri ile birlikte yoğurun. Yuvarlak olarak köfteler hazırlayın.
Patatesleri de yuvarlak olarak doğrayıp hazırlayın sıvı yağ, tuz, pul biber ve sarımsak tozunu ekleyip Patateslerle harmanlayın.
Tepsiye sırayla köfte, patates olarak dizin.
Fırına verin patatesler ve köfteler kızarınca çıkarın.
Salça ve yarım çay bardağı suyu karıştırıp üzerine döküp tekrar fırına verin.
5 dakika kadar daha pişince servise hazır edin. Afiyet olsun:))

İFTAR MENÜSÜ ARA SICAK TARİFİ 7 MAYIS 2019 SALI

TAVADA BÖREK TARİFİ

Malzemeler
2,5 adet yufka
1 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

İçi için:

Beyaz peynir
Kaşar peynir
Ekşimik

Hazırlanışı

Yumurtayı bir çay kaşığı tuzla biraz çırpın.

İçine sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.

Tavayı yarım kaşık tereyağı ile güzelce yağlayın.

Yufkalardan birini ikiye bölüp tavaya tabanını örtecek şekilde yerleştirin.

Sütlü yumurtalı karışımı yufkanın her yerine sürün.

Diğer yarım yufkayı da tavaya yerleştirip yine sütlü karışıma bulayın.

Üç peynirli karışımdan yufkanın üzerine yayın

İkinci yufkayı üç parçaya bölün tek tek tavaya yerleştirin.

Yufkaların üzerine sütlü karışımdan sürüp aralara peynir serpin.

Son olarak yarım yufkayı da tavanın en üstünü kapatacak şekilde yerleştirin. Varsa kenarlardan sarkan yufkaları da üstte toplayın.

Tavayı ocağa alın ve altı kızarana kadar pişirin.

Altı kızarınca kalan tereyağını üzerine sürüp böreği tavada ters yüz edin.

Diğer tarafı da kızarınca böreğiniz servise hazırdır.

İFTAR MENÜSÜ TATLI TARİFİ 7 MAYIS 2019 SALI

GÜLLAÇ TARİFİ

Malzemeler:
-10 yaprak güllaç
-1,5 litre süt
-2 su bardağı şeker
-Çekilmiş ceviz
-2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Üzeri için:
-File Fıstık
-Ceviz
-Nar tanesi

Yapılışı:
Süt, şeker tencereye alarak ısıtın, şekerler tamamen erisin. Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim. Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım. İçerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. Tatlıyı buzdolabında muhafaza ediniz. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.

İFTARDA YEMELİ?

“İftara başlarken ise çorba ile başlanıp 10-15 dk. sonra az yağlı et yemeği, sebze yemeği veya salatayla devam edilmelidir” diyen Cihanyurdu “Kan şekerini hızla yükselten gıdaları kontrollü yemeliyiz. Sütlaç, güllaç veya muhallebi tercih edilmelidir. İftar ve sahur arasındaki dönemde dengeli olarak ortalama 2-2.5 litre sıvı(su, ayran, soda, meyve suları vb.) tüketilmelidir.”

“İftar sonrası hemen yatmak, oturup kalmak yerine, kişinin yapabildiği ölçüde hareketli olmak, mümkünse gezinti yapmak sindirim açısından daha uygundur. Hipertansiyon, kalp yetmezliği gibi kalp damar hastalığı olanların az tuzlu yemesi, böbrek yetmezliği olanların devamlı sıvı alması gerekliliği, astım hastalarının devamlı ilaç kullanmaları gibi gereklilikler düşünüldüğünde, bu bireylerin doktoruna danışması ve gerekirse oruç tutmaması gerekir. Sağlıklı bireylerin oruç tutabileceği gerektiği bilinmelidir” ifadelerini kullandı.

Cihanyurdu, insülin kullanan bir şeker hastasının oruç tuttuğundaki riske de vurgu yaparak “Belki kişiyi öldürmez ama ani şeker yükselmeleri, düşmeleri veya susuz kalmaları düşünüldüğünde tehlike büyüktür” uyarısında bulundu.

Gündem Haberleri