İki Renkli Gül Tatlısı malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği İki Renkli Gül Tatlısı oldu. Peki hangi gelin çeyrek altını alacak? İşte günün tatlısı
İki Renkli Gül Tatlısı için Malzemeler
Şerbeti İçin;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Hamur İçin;
- 125 g tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
- Fındık
İki Renkli Gül Tatlısı Yapılışı
- İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereyi ocağa alalım, içerisine şeker ve suyu ekleyerek karıştıralım.
- Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu da ilave edelim ve 10 dakika kadar kaynatalım.
- Süre sonunda ocağı kapatalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, sirkeyi alalım ve karıştıralım.
- İrmiği, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak unu yavaş yavaş ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru eşit bir şekilde ikiye bölelim ve bir tanesini kenara alalım.
- Yoğurma kabındaki hamura kakao ekleyelim ve tekrardan yoğuralım.
- Sade hamurumuzu unladığımız tezgaha alalım, ilk önce elimizle bastıralım sonrasında merdane yardımı ile açalım.
- Kakaolu hamuru da aynı şekilde açalım. Hamurları açarken çok fazla inceltmemelisiniz.
- Açtığımız hamurları çay bardağının ağız kısmı ile keselim, bir beyaz bir kakaolu olacak şekilde 4 tanesi uçlar üst üste gelecek şekilde yerleştirelim.
- Bir uçtan başlayarak rulo şeklinde saralım ve ortadan ikiye keselim.
- Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim. Ben bu ölçüler ile 32 tane tatlı elde ettim.
- Hamurumuz bittikten sonra tatlılarımızın düz kısmı alta gelecek şekilde pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim ve ortalarına fındık batıralım.
- Tatlımızı önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Tatlılarımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti üzerine gezdirelim.
- Şerbetini güzelce çektikten sonra tatlılarımız servise hazır. Afiyet olsun.