İmar Barışı'nın uzatılma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

1 Temmuz 2019 tarihli 30818 sayılı yayımlanan Resmi Gazete'de imar barışı ile ilgili Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı. Buna göre; bazı şartları sağlamak koşuluyla İmar Barışı'nın süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı.

1 Temmuz 2019 tarihli 30818 sayılı Resmi Gazete kararlarında imar barışı ile ilgili Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre yapı kayıt bedelinin en az yüzde 25’ini 31 Temmuz 2019 tarihine kadar peşin yatıranlar kalan kısmını takip eden aylarda taksitli olarak ödeyebilecekler. Her ayın birinde kalan kısmı yüzde 2 oranında artırılacak. İmar barışına başvuru süresi 15 Haziran 2019 tarihinde sona ermişti. Ödeme için de son gün 30 Haziran’dı.

FUAT OKTAY'IN İMZASIYLA YAYIMLANDI

Resmi Gazetede, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın imzasıyla yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

31/12/2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi almak üzere 15/6/2019 tarihine kadar başvuruda bulunmuş olanların yapı kayıt bedeli ödeme süresi; yapı kayit bedelinin en az yüzde 25'inin 31/7/2019 tarihine kadar peşin olarak, kalan kısmının ise takip eden aylarda taksitli olarak ve her ayın birinde kalan kısmın yüzde 2 oranında artırılması suretiyle hesaplanacak miktarın yatırılması şartıyla 31/12/2019 tarihine kadar uzatılmıştır."

İMAR BARIŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İmar barışından faydalanabilmek için e-devlet sistemi üzerinden yapı kayıt belgesi formunun doldurulması gerekiyor. Başvuru adımları şu şekilde gerçekleştiriliyor:

1) İmar barışı başvurusu yapmak için e-devlet sitesine T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra 'Kurumlar' bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığını tıklamalısınız.

2) Sayfa açıldıktan sonra 'imar barışı sorgulama ve kayıt başvurusu' seçeneğine giderek, karşınıza çıkan ekrandan 'yeni başvuru' butonuna basın. Açılan sayfada bilgilendirme yazısını onayladıktan sonra devam et butonuyla bir sonraki sayfaya geçin.

3) Yeni sayfada kişisel bilgilerinizi girdikten sonra yapıya ait bilgiler bölümüne geldiğiniz önce yapının kapsamı ve yapının tamamının kullanım amacını belirleyin.

4) Devam et butonuna tıkladıktan sonra yeni sayfada yapıya ait adres bilgilerini; ada ve parsel bilgisini, toplam yapı alanını, yapıdaki konut ve iş yerleri sayısını, arsa ya da arazinin belediyelerden edinilebilecek emlak vergi birim değerini, yapının bulunduğu arsanın metrekare üzerinden yüz ölçümünü, yapının dahil olduğu sınıfı gibi bilgileri girin.

5) Son olarak, yapının imar mevzuatına aykırı olduğu kısmı tarif edip bu aykırılığın fotoğrafını da sisteme girerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Gündem Haberleri