İrmik helvası nasıl yapılır? En kolay irmik helvası tarifi | İrmik helvası yapımı

İrmik helvası nasıl yapılır? En kolay irmik helvası tarifi nedir? İrmik helvası nasıl yapılır? Sütlü, sütsüz irmik helvası nasıl yapılır? sorusunu herkes merakla aratıyor. Berat Kandili günü İrmik helvası dağıtmak mübarek günü anmak ve hatırlatmak için çok güzel bir fırsat. İşte İrmik helvası tarifi hakkında her şey...

İrmik helvası nasıl yapılır? En kolay irmik helvası tarifi nedir? İrmik helvası nasıl yapılır? Sütlü, sütsüz irmik helvası nasıl yapılır? sorusunu herkes merakla aratıyor. Berat Kandili günü İrmik helvası dağıtmak mübarek günü anmak ve hatırlatmak için çok güzel bir fırsat. İşte İrmik helvası tarifi hakkında her şey...

İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR? EN KOLAY İRMİK HELVASI TARİFİ

İrmik helvası nasıl yapılır? En kolay irmik helvası tarifi nedir? İrmik helvası nasıl yapılır? sorularının cevabı haberimizde...

KLASİK İRMİK HELVASI TARİFİ NEDİR?

125 gr. tereyağı
1,5-2 bardak tozşeker
2 bardaktan 1-2 parmak fazlası su
250 gr. irmik
2-3 avuç dolusu toz antep fıstığı

İRMİK HELVASI YAPILIŞI

Tereyağından 1 yemek kaşığı ayırın ve kalan tereyağını bir tencereye koyun. Suyu ve şekeri üzerine ilave edip şeker eriyene kadar kaynatın ve sonra kenarda bekletin.

Bu arada geniş bir tencereye irmiği koyun ve yağsız olarak kısık ateşte kahverengi olana kadar iyice kavurun. İrmik iyice kavrulunca, ayırdığınız 1 yemek kaşığı tereyağını ve toz fıstığı ekleyip 5 dakika daha kavurun.

Sonra kaynatıp kenarda beklettiğiniz sıvı şerbet karışımını ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin.

Ateşten aldıktan sonra kapağı kapalı olarak 15-20 dakika demlendirin.

Demlenirken arada bir çatal yardımıyla karıştırın.

Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz.

SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ

1,5 su bardağı irmik (250 gram)
125 gram margarin veya tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt (400 ml )
1 paket dolmalık fıstık ( 1 avuç kadar )
1 paket vanilya

SÜTLÜ İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?

Margarin ve tereyağı, teflon bir tencere içerisine konulup ocağa alınır.
İrmik ve fıstıklar ilave edilip orta ateşte kavrulur.
Ayrı bir kap içerisine, süt, toz şeker ve vanilin eklenip şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
İrmiğin rengi değişince ocağın altı iyice kısılır ve şekerli sütlü karışım dikkatlice irmiğin üzerine dökülür.
Kaynara çıkınca kapağı kapatılır ve suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Suyunu çeken sütlü irmik helvası, ocaktan alınır ve kapağı açılıp bir kaç kez karıştırılır.
İstenilen şekilde (dondurma yada kaymak ile) servise hazır edilir.
 

SÜTSÜZ İRMİK HELVASI TARİFİ

2 su bardağı irmik

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

1 paket vanilya

SÜTSÜZ İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?

Derince bir kabın içinde suyu ve şekeri, şeker eriyene dek karıştırın. İçine vanilyayı da ekleyin, karıştırın ve bir kenara alın.

Yapışmaz tabanlı derin bir tencere ya da tavaya sıvı yağı alın ve üstüne 2 su bardağı irmiği ekleyin.

Ocağın altını açın ve irmikler esmerleşene dek sürekli bir şekilde, yaklaşık 15 dakika boyunca kavurun.

İrmikler esmerleştiğinde, hazırladığınız şerbeti üstüne dökün ve karıştıramaya ara vermeden, irmik tüm şerbeti çekene dek 10 dakika daha karıştırarak pişirin.

Hazır olan sütsüz irmik helvanızı sıcakken, dilediğiniz gibi şekillendirip servis tabağına alın. Üstünü damak zevkinize göre tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.

PEKMEZLİ İRMİK HELVASI TARİFİ

2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi

PEKMEZLİ İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?

İlk olarak yağlarımızı yapışmaz yüzeyli bir tencereye alarak ısıtıyoruz.
Ardından irmiğimizi ekleyip hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
Cevizleri de ilave edip bir kaç dk daha karıştırmaya devam ediyoruz.
Sonra ayrı bir kapta hazırladığımız su, süt ve pekmez karışımını ( karışım sıcak olacak) irmiklerin üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dk pişiriyoruz.
Süre sonunda ocağı kapatıp helvamızı karıştırıyoruz ve 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
İrmik helvamız hazır dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun

Yemek Tarifleri Haberleri